Στην Ινδία τα μέσα ενημέρωσης το αποκάλεσαν pee gate και ασχολήθηκαν αρκετά με αυτό. Δείτε τι συνέβη. Σε μια πτήση του εθνικού αερομεταφορέα της χώρας, της Air India, από τη Νέα Υόρκη στο Δελχί στις 26 Νοεμβρίου, ένας μεθυσμένος στην business class ούρησε πάνω σε έναν συνεπιβάτη. Το περιστατικό, που ήταν ήδη εξοργιστικό από μόνο του, έγινε ακόμη περισσότερο καθώς το πλήρωμα του αεροσκάφους δεν ένιωσε υποχρεωμένο να παρέμβει. Έτσι ο δράστης όταν έφτασε η πτήση στον προορισμό της αποχώρησε ως κύριος. Μόνο όταν ο επιβάτης παραπονέθηκε γραπτώς στις αρχές, η εθνική αεροπορική εταιρεία της Ινδίας ερεύνησε την υπόθεση.
Στο μεταξύ λίγες μέρες αργότερα το περιστατικό επαναλήφθηκε σε άλλη πτήση της Air India από το Παρίσι στο Νέο Δελχί. Ένας επιβάτης ούρησε πάνω σε μια γυναίκα. Αυτή τη φορά το πλήρωμα αντέδρασε και η αστυνομία περίμενε τον επιβάτη στο Νέο Δελχί. Ωστόσο αφού ζήτησε συγνώμη ο επιβάτης αποχώρησε χωρίς περαιτέρω συνέπειες.
Ευτυχώς το θέμα έφτασε στα μέσα ενημέρωσης και δημιούργησε θύελλα διαμαρτυριών. Το αποτέλεσμα ήταν στην πρώτη περίπτωση ο δράστης να απολυθεί από την δουλεία του και το πλήρωμα της πτήσης που δεν αντέδρασε να τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Η Air India που δεν φημίζεται για τις καλές υπηρεσίες που παρέχει, είναι σε φάση ανασυγκρότησης. Η εταιρεία εξαγοράστηκε πρόσφατα από ιδιώτη (όμιλος Tata) ενώ στο μετοχικό κεφάλαιο μετέχει και η Singapore airlines που κάθε χρόνο βραβεύεται για την ποιότητα των υπηρεσιών της. Τα περιστατικά αυτά ήταν μαχαιριά στην καρδιά.
Τώρα οι επικεφαλής της εταιρείας παραδέχονται πως «αποτύχαμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση όπως θα έπρεπε», ζητούν από τα πληρώματα να μην κάνουν ανεκτές οποιεσδήποτε ανάρμοστες συμπεριφορές και να επεμβαίνουν αμέσως, και ζητούν συγνώμη από όλους και από όλα υποσχόμενοι πως όλα στη εταιρεία θα αλλάξουν…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments