Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του διαγωνισμού για τις άγονες αεροπορικές γραμμές. Θυμίζουμε πως αρχικά ο διαγωνισμός αφορούσε σε 28 άγονα δρομολόγια που ωστόσο τα δέκα αποχαρακτηρίστηκαν από “άγονα“, καθώς από τις αεροπορικές εταιρείες εκδηλώθηκε η πρόθεση διεξαγωγής τους χωρίς οικονομικό αντιστάθμισα.
Για δέκα δρομολόγια ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και ανέδειξε αναδόχους τις εταιρείες που ήδη τα εκτελούν, οπότε δε θα έχουμε αλλαγή αεροπορικής εταιρείας σε κάποιο από αυτά.

Έτσι η Sky express θα συνεχίσει να πετά έως τις 31.01.2027 στα δρομολόγια:
– Αθήνα – Αστυπάλαια,
– Αθήνα – Σύρος,
– Αθήνα – Κάλυμνος,
– Θεσσαλονίκη – Σκύρος
– Αλεξανδρούπολη – Σητεία,
– Άκτιο – Σητεία,

Με την σειρά της η Olympic Air θα συνεχίσει να πετά στα άγονα:

– Αθήνα – Λέρος,
– Αθήνα – Σκύρος,
– Αθήνα – Σητεία,
– Θεσσαλονίκη – Λήμνο – Ικαρία

Για έξι άγονα δρομολόγια (Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα, Κέρκυρα – Άκτιο – Κεφαλονιά – Ζάκυνθος, Ρόδος – Κάρπαθος – Κάσος – Σητεία, Ρόδος – Καστελόριζο, Ρόδος – Κως – Κάλυμνος – Λέρος – Αστυπάλαια και Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Σάμος – Ρόδος) συν τη νέα άγονη γραμμή Ιωάννινα – Ηράκλειο, θα προκηρυχθεί εκ νέου διαγωνισμός.
Τον κατάλογο των άγονων συμπληρώνουν δυο δρομολόγια για τα οποία δεν εκδηλώθηκε κανένα ενδιαφέρον από τις αεροπορικές εταιρείες. Πρόκειται για τα Θεσσαλονίκη -Καλαμάτα που τώρα εκτελεί η Olympic Air και στο νέο διαγωνισμό επεκτάθηκε με τα Κύθηρα, όπως επίσης και το Αθήνα – Κοζάνη – Καστοριά που τώρα εκτελεί η Sky Express. Για αυτά θα προκηρυχθεί εκ νέου ξεχωριστός διαγωνισμός.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments