Αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο, κάνουν το δικό τους αγώνα για να κερδίσουν την υγειονομική εμπιστοσύνη του ταξιδιωτικού κοινού που προς το παρόν τις έχει γυρίσει την πλάτη.
Σύμφωνα με έρευνα που ανακοίνωσε η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών, η IATA, από την αρχή του χρόνου έχουν ταξιδέψει αεροπορικώς 1,2 δισεκατομμύρια επιβάτες και έχουν αναφερθεί μόνο 44 επιβεβαιωμένες ή πιθανές περιπτώσεις μόλυνσης Covid-19 κατά τη διάρκεια του αεροπορικού ταξιδιού. Όπως αναφέρει η IATA, «ακόμη και αν το 90% των περιπτώσεων μόλυνσης δεν έχει αναφερθεί, θα είχαμε μία περίπτωση για κάθε 2,7 εκατομμύρια ταξιδιώτες.”
Στα αεροπορικά ταξίδια ισχύει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας καθ΄όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, που βγαίνει μόνο για το φαγητό, όχι όμως και το μέτρο των αποστάσεων καθώς το μεσαίο κάθισμα δεν παραμένει κενό.
Οι αεροπορικές εταιρείες υποστηρίζουν πως τα αεροσκάφη είναι πολύ ασφαλή καθώς διαθέτουν ειδικά φίλτρα που αφαιρούν το 99,9% όλων των ιών, βακτηριδίων και σωματιδίων από τον αέρα της καμπίνας, ενώ ο αέρας ανανεώνεται πλήρως κάθε τρία λεπτά. Επιπλέον, ο αέρας στο αεροσκάφος ρέει μόνο κατακόρυφα, δηλαδή από πάνω προς τα κάτω. Ωστόσο για να συμβεί αυτό, ζητείται από τους επιβάτες να μην χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια της πτήσης το ακροφύσιο εξόδου αέρα που βρίσκεται πάνω από κάθε θέση, επειδή μπορούν να δημιουργήσουν περιστροφές και να διαταράξουν την κατακόρυφη ροή αέρα και μερικές φορές να προκαλέσουν οριζόντιες ροές.
Όλα αυτά είναι πολύ καλά και αποτελεσματικά, ωστόσο σε επίπεδο ψυχολογίας και εμπιστοσύνης των επιβατών, μεγάλη σημασία θα είχε το κενό μεσαίο κάθισμα. Ωστόσο αυτό το ενδεχόμενο αποκλείστηκε ευθύς εξαρχής…
 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments