Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος επιβάτης ανοίγει της έξοδο κινδύνου του αεροσκάφους χωρίς λόγο και αιτία. Το έκαναν αρκετοί στο παρελθόν, είτε για να κάνουν το κομμάτι τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε γιατί ήταν αρμοδιότητας ψυχιάτρου. Ωστόσο αυτή τη φορά σε πτήση της Asiana Airlines στη Νότια Κορέα, αυτό συνέβη όταν το αεροσκάφος ήταν στον αέρα σε φάση προσγείωσης, ένα λεπτό πριν πατήσει στον διάδρομο.
Δημιουργήθηκε φόβος και πανικός, και το ένα λεπτό φάνηκε αιώνας στους άτυχους επιβάτες. Εννέα άτομα κατέληξαν στο νοσοκομείο. Ο άνδρας που το έκανε δικαιολογήθηκε στην αστυνομία ότι ένιωθε δυσφορία και ήθελε να κατέβει από το αεροσκάφος όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ότι ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση καθώς είχε απολυθεί από τη δουλειά του και άλλα παρόμοια.
Ωστόσο η πράξη του δημιουργεί ένα κακό προηγούμενο και υπάρχουν πολλές πιθανότητες να τον μιμηθούν και άλλοι ανόητοι που θα βρεθούν να κάθονται δίπλα στην έξοδο κινδύνου. Στις μέρες μας η ανθρώπινη βλακεία και ενίοτε παράνοια είναι ανίκητη
Όταν το αεροσκάφος βρίσκεται ψηλά είναι αδύνατον να ανοίξει η έξοδος κινδύνου καθώς λόγω της πίεσης αυτό υπερβαίνει την ανθρώπινη δύναμη. Ωστόσο αυτό αλλάζει όταν το αεροσκάφος είναι πολύ χαμηλά, δηλαδή λίγο πριν την προσγείωση ή την απογείωση.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments