Όλα δείχνουν πως το φετινό δεν θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι στα αεροπορικά ταξίδια καθώς προβλέπονται αρκετές απεργίες. Για το λόγο αυτό οι Ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει περισσότερα μέτρα για να αμβλύνει τον αντίκτυπο των απεργιών στα ταξίδια φέτος το καλοκαίρι, όπως ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωση του ο φορέας Airlines for Europe (A4E), που εκπροσωπεί αεροπορικές εταιρίες όπως η Ryanair, η Lufthansa και η Air France-KLM.
Από την αρχή του χρόνου έχουν πραγματοποιηθεί απεργίες στον αεροπορικό κλάδο σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, προκαλώντας ήδη προβλήματα στα ταξίδια κατά την πασχαλινή περίοδο. Τώρα, αναλυτές και αεροπορικές εταιρίες φοβούνται ότι οι ταξιδιώτες ίσως βρεθούν αντιμέτωποι με ένα ακόμα καλοκαίρι με προβλήματα, αντίστοιχης έκτασης με πέρυσι.
Με αφορμή τις επαναλαμβανόμενες απεργίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στη Γαλλία, η Ryanair κάλεσε επανειλημμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προσωπικά την Πρόεδρο της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να λάβει μέτρα. Μάλιστα η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, συγκεντρώνει υπογραφές προκειμένου να ζητήσει περισσότερα μέτρα από τους Ευρωπαίους ηγέτες. Μέχρι τώρα έχει συγκεντρώσει πάνω 964.000 υπογραφές και εάν φθάσει το ένα εκατομμύριο, τότε αυτό θα αρκεί για να υπάρχει απάντηση από την Κομισιόν.
Η πρόταση της A4E προβλέπει υποχρεωτική διαιτησία με τα συνδικάτα των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας πριν την προκήρυξη απεργίας, ενημέρωση 21 ημέρες νωρίτερα στην περίπτωση που επιλέξουν να προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση καθώς και ξεχωριστή ενημέρωση για τη συμμετοχή στην απεργία. Επιπλέον η Ryanair απαιτεί σε περίπτωση απεργίας να αναλαμβάνουν ελεγκτές άλλης χώρας τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας τουλάχιστον σε ότι αφορά στις υπερπτήσεις.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments