Την προσεχή Τετάρτη 17 Μαΐου, στις 18:00, το Κολλέγιο Ανατόλια φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του (Θέατρο Raphael) εκπροσώπους τριών κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων: του Dartmouth College, του Northeastern University και του Vanderbilt University. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και δωρεάν για μαθητές/τριες, γονείς και συμβούλους που θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προγράμματα προπτυχιακών σπουδών, και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση υποτροφιών. Οι υπεύθυνοι θα είναι, επίσης, στη διάθεση των ενδιαφερομένων για ερωτήσεις και διευκρινίσεις.
Το Dartmouth College βρίσκεται στη βορειοανατολική ανατολική ακτή των ΗΠΑ, στη γραφική πόλη του Hanover στο New Hampshire κοντά στη Βοστόνη, και είναι το μικρότερο σε μέγεθος από την ομάδα των οκτώ ιστορικών κορυφαίων πανεπιστημίων των “Ivy League”. Το Dartmouth δίνει ιδιαίτερη προσοχή στους προπτυχιακούς φοιτητές του τους οποίους ενθαρρύνει να επιλέξουν μαθήματα από διαφορετικούς ακαδημαϊκούς τομείς τόσο των Ανθρωπιστικών Σπουδών όσο και των Φυσικών Επιστημών, και είναι ιδιαίτερα γνωστό για τα πτυχία Μηχανικής, Ιατρικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Το Vanderbilt University βρίσκεται στο Nashville στο Tennessee, και είναι από τα ελάχιστα μεγάλα πανεπιστήμια που καλλιεργούν τόσο την ακαδημαϊκή όσο και αθλητική αριστεία, συνδυάζοντας την παραδοσιακή ευγένεια του αμερικανικού Νότου με τις σύγχρονες κοινωνικές αντιλήψεις. Η πανεπιστημιούπολή του περιλαμβάνει τέσσερα κολέγια στα οποία λειτουργούν Σχολή Μηχανικών, Κολέγιο Τεχνών και Επιστημών, Σχολή Μουσικής και Κολέγιο Εκπαίδευσης και Ανθρώπινης Ανάπτυξης.
Το Northwestern University βρίσκεται στο Evanston στην Πολιτεία του Illinois, σε απόσταση αναπνοής από το Σικάγο, και προσφέρει ορισμένα από τα πιο αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών στις ΗΠΑ. Εκτός από τη Σχολή Τεχνών και Επιστημών, το πανεπιστήμιο διαθέτει πέντε επαγγελματικές σχολές – Σχολή Μηχανικών & Εφαρμοσμένων Επιστημών, Σχολή Δημοσιογραφίας/ΜΜΕ/Επικοινωνίας, Σχολή Μουσικής, Σχολή Εκπαίδευσης & Κοινωνικής Πολιτικής, Σχολή Διοίκηση.
Για τη συμμετοχή απαιτείται εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://ugadmission.northwestern.edu/register/thessaloniki?fbclid=IwAR0sETrDTUxRIXT9QHJ9O69l3DY8XZmSi396WOmz82lwKpbw5sHeZRo5d28

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments