«Όλο και περισσότεροι Φινλανδοί σχεδιάζουν να κάνουν ένα θεματικό ταξίδι στην Ελλάδα μέσα στο χρόνο». Αυτό προέκυψε από τη ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσία του ΕΟΤ στην διεθνή τουριστική έκθεση MATKA NORDIC TRAVEL FAIR στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, όπου η Ελλάδα ήταν η «Τιμώμενη Χώρα» (Partner Country), προσελκύοντας το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των επισκεπτών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Τ.Οs Φινλανδίας (Smal.fi), η Ελλάδα είναι από το 2019 πρώτη σε πωλήσεις τουριστικών πακέτων καταγράφοντας το 2022 αύξηση (+410 %) έναντι του 2021 και κατακτώντας το 41,5% (184.476) των συνολικών πωλήσεων αεροπορικών ταξιδιών. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έως 30/09/22 ταξίδευσαν στην χώρα μας 235.134 Φιλανδοί.
Στην MATKA NORDIC TRAVEL FAIR 2023 ο Ε.Ο.Τ. συμμετείχε με περίπτερο 80 τ.μ. με συνεκθέτες τις Περιφέρειες Κρήτης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας, τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής της Ρόδου (Protour), την Ομοσπονδία Φινλανδο-Ελληνικών Συνδέσμων που αριθμεί 18 Συλλόγους και 2.000 μέλη μόνο Φινλανδούς καθώς και ξενοδοχεία από την ευρύτερη περιφέρεια της Κρήτης (Αλμυρίδα Χανίων και Άγιο Νικόλαο Κρήτης).
Το Ελληνικό περίπτερο είχε την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και το κοινό έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους προορισμούς των συνεκθετών του ΕΟΤ, την Αθήνας και τη Θεσσαλονίκη αλλά και για λιγότερο γνωστούς προορισμούς της ενδοχώρας καθώς τα «θεματικά ταξίδια» αποκτούν κάθε χρόνο μεγαλύτερη δημοφιλία μεταξύ των Φινλανδών.
Στην τελετή έναρξης της Έκθεσης η Πρόξενος Ευθαλία Ζαχαριουδάκη, απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ελσίνκι, ενώ ακολούθησε παρουσίαση του βιώσιμου τουρισμού της Ελλάδας (sustainability and destinations) από τον Παύλο Μούρμα Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας στο Inspiration stage.
Επίσης πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις των προορισμών της Κρήτης από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Δρ. Κυριάκο Κώτσογλου, την Αν. Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Μαριάννα Λιάσκου και τους Λεωνίδα Τσιαντή -Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και Γιώργο Μπρουτζά -Δ/ντη Οργανισμού Προβολής της Χαλκιδικής.
Στη λήξη της πρώτης ημέρας για τους επαγγελματίες, πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση (Party like a Greek), όπου παρουσιάσθηκε Ελληνικό μουσικό πρόγραμμα από ομάδα Ελλήνων καλλιτεχνών (Band Anemelo) όπου παρευρέθηκαν περισσότερα από 350 εκπρόσωποι εκθετών και δημοσιογράφοι.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments