Η αεροπορική ασφάλεια έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα, δικαιώνοντας τα στατιστικά στοιχεία και αυτούς που υποστηρίζουν πως περισσότερες πιθανότητες έχεις να χάσεις τη ζωή σου στη διαδρομή για το αεροδρόμιο παρά σε μια επιβατική πτήση.
Τις τελευταίες δυο εβδομάδες συνέβησαν πέντε σοβαρά περιστατικά σε ισάριθμες πτήσεις με εκατοντάδες επιβάτες χωρίς ωστόσο κάποιον σοβαρό τραυματισμό.
-Στις 15 Οκτωβρίου, ένα αεροσκάφος της εταιρείας Air Century από την Δομινικανή Δημοκρατία, κατά την προσγείωση στο αεροδρόμιο της Μανάγκουα, πρωτεύουσα της Νικαράγουα, ξέφυγε από την πορεία του και κατέληξε στα χωράφια. Το αεροσκάφος ήταν ένα Canadair CRJ-200ER. Κανείς από τους 59 επιβάτες δεν τραυματίστηκε.
-Στις 20 Οκτωβρίου, ένα αεροσκάφος τύπου Embraer ERJ-145 της σλοβένικης εταιρείας Fly Amelia, κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο Ορλύ του Παρισιού, βγήκε από τον διάδρομο. Κανείς από τους 42 επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκε.
-Στις 22 Οκτωβρίου, ένα ελικοφόρο αεροσκάφος de Havilland Dash 8-400 της Rwandair από την Ρουάντα, κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο της πόλης Kamembe στη Ρουάντα, ξέφυγε από το διάδρομο. Κανείς από τους 53 επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκε.
-Στις 23 Οκτωβρίου, στο αεροδρόμιο της πόλης Cebu στις Φιλιππίνες, ένα Airbus A-330 της Korean Air (φώτο), κατά την τρίτη προσπάθεια του για την προσγείωση υπό κακές καιρικές συνθήκες, ξέφυγε από το διάδρομο προσγείωσης και χτύπησε σε κεραίες του αεροδρομίου. Το μπροστινό τμήμα του αεροσκάφους κατάρρευσε και οι 173 επιβάτες το εγκατέλειψαν από τις φουσκωτές τσουλήθρες. Κανείς από τους 173 επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκε.
-Στις 26 Οκτωβρίου, ένα Airbus A-320 της Χιλιανής εταιρείας LATAM, έπεσε σε χαλαζοθύελλα με αποτέλεσμα να καταστραφεί η μύτη του αεροσκάφους με σημαντικά όργανα, να ραγίσουν τα παράθυρα του πιλοτηρίου και να πάθει ζημιά ο ένας κινητήρας. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο τη Ασουνσιόν στην Παραγουάη. Παρά τις πολύ ισχυρές αναταράξεις κανείς από του 48 επιβάτες δεν τραυματίστηκε.
Και στις πέντε περιπτώσεις καθοριστική ήταν η συμβολή των πληρωμάτων για την ασφαλή και γρήγορη εκκένωση των αεροσκαφών.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments