Η Ωδή Αμφιπόλεως είναι ένας σύλλογος που ίδρυσαν πριν μερικά χρόνια άνθρωποι που κατάγονται ή ζουν στην Αμφίπολη και νοιάζονται γι΄αυτήν. Βασικό της έργο είναι η τουριστική ανάδειξη της περιοχής με όχημα τον απίστευτο ιστορικό της πλούτο.
Πρόσφατα η Ωδή Αμφιπόλεως υπέγραψε ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ με το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ.
Ο σκοπός είναι να επιτευχθούν βιώσιμα αποτελέσματα στο πλαίσιο του έργου SILC “Silk Road Local Culture” (Τοπικός πολιτισμός του Δρόμου του Μεταξιού)
Το διακρατικό έργο SILC έχει ως κύριο στόχο την ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δρόμου του Μεταξιού στις επιλέξιμες περιφέρειες των χωρών-εταίρων Ελλάδας (επικεφαλής εταίρος), Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Γεωργίας και Αρμενίας. Στην Ελλάδα επιλέξιμες είναι οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Στο πλαίσιο του έργου θα γίνει εκτενής και σε βάθος μελέτη του πολιτιστικού αποτυπώματος του Δρόμου του Μεταξιού στις επιλέξιμες περιοχές του έργου και η διαμόρφωση ενός Σχεδίου ανάπτυξης τουριστικών προορισμών και πολιτιστικών διαδρομών. Επίσης θα δημιουργηθεί ένα Ψηφιακό Παρατηρητήριο του Δρόμου του Μεταξιού, ένα Επιχειρηματικό Δίκτυο και ένα Σήμα Πιστοποίησης στο έργο.
«Πιστεύουμε ότι η περιοχή της Αμφίπολης-Δυτικού Παγγαίου (Δήμος Αμφίπολης και Δήμος Νέας Ζίχνης), όπου δραστηριοποιούμαστε ως Σύλλογος, δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο μεγαλεπήβολο έργο, ως σταυροδρόμι στον Δρόμο του Μεταξιού, με την ιστορία, τον πολιτισμό και τα αξιοθέατα που διαθέτει, πρόσφορα σε μία βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη» αναφέρει σε δήλωση του ο Πρόεδρος της Ωδής Αμφιπόλεως Γιώργος Μακουσιάρης.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments