Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στα τουριστικά γραφεία της Βόρειας Ελλάδας, μετά την απρόσμενη σημερινή απόφαση της Aegean να ακυρώσει μια σειρά από απευθείας δρομολόγια που είχε προγραμματίσει για τη θερινή περίοδο από το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Συγκεκριμένα ακυρώνει τις πτήσεις από Θεσσαλονίκη για Κύθηρα, Κάρπαθο, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Σμύρνη, Ντουμπρόβνικ και Τίρανα. Επί της ουσίας ακυρώνει τις πτήσεις που θα πραγματοποιούσε με το αεροσκάφος ATR-72 που θα εξυπηρετούσε τη Θεσσαλονίκη.
Επίσης κόβει κάποιες πτήσεις στα δρομολόγια για Μύκονο, Σαντορίνη και Ηράκλειο, τις οποίες θα εξυπηρετήσει μέσω Αθηνών.
Η εταιρεία επικαλείται επιχειρησιακούς λόγους. Οι τουριστικοί πράκτορες που είχαν επενδύσει πάνω σ΄αυτές τις πτήσεις για τις οργανωμένες εκδρομές τους, νιώθουν απογοητευμένοι. Η Aegean υπόσχεται πως θα προσπαθήσει να τους εξυπηρετήσει μέσω Αθηνών όπου αυτό είναι δυνατόν.
Για το θέμα ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης Βύρων Θεολόγης δήλωσε σχετικά: «με μεγάλη λύπη και απογοήτευση πληροφορηθήκαμε την ξαφνική απόφαση της Aegean. Μετά από δυο χρόνια απραξίας λόγω της πανδημίας, περιμέναμε να δουλέψουμε. Επενδύσαμε σε αεροπορικές θέσεις και ξενοδοχεία και για μια ακόμη φορά είμαστε μπροστά σε αδιέξοδο. Απευθύνουμε έκκληση στη διοίκηση της εταιρείας να επανεξετάσει την απόφαση της. Επίσης ως Ένωση θα θέλαμε να μας ενημερώσει αναλυτικά για πιο λόγο έφτασε στη σημερινή της απόφαση».
Από την μεριά τους τουριστικοί πράκτορες που είχαν επενδύσει πάνω σ΄αυτές τις πτήσεις μας είπαν πως η αναστάτωση είναι μεγάλη. «Δεν θα μπορέσουμε να πάρουμε πίσω τα χρήματα που δώσαμε σε ξενοδοχεία για εκδρομές που θα εξυπηρετούσαμε με αυτές τις πτήσεις. Ζητάμε από την εταιρεία να μας δώσει περισσότερες θέσεις σε άλλους προορισμούς που δουλεύουμε, για να καλύψουμε ένα μέρος του τζίρου που χάνουμε από τις κομμένες πτήσεις και στον οποίο υπολογίζαμε για να κρατήσουμε όρθιες της επιχειρήσεις μας μετά από δυο χρόνια πανδημίας».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments