Η EasyJet παρουσίασε νέες στολές για πιλότους και αεροσυνοδούς. Οι νέες στολές έχουν την εξής καινοτομία: είναι κατασκευασμένες από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Απαιτούνται περίπου 45 μπουκάλια για κάθε στολή των πιλότων και των αεροσυνοδών. Συνολικά 500 χιλιάδες πλαστικά μπουκάλια θα χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο για την κατασκευή των στολών.
Τα συγκεκριμένα ρούχα κατασκευάζονται από την εξειδικευμένη εταιρεία κλωστοϋφαντουργίας Tailored Image στη Βόρεια Ιρλανδία. Όπως αναφέρει η εταιρεία, «το 95% των πολυεστερικών ινών είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα μπουκάλια. Για την παραγωγή των στολών χρησιμοποιείται ρεύμα από ανανεώσιμες πηγές».
Εκτός από πλαστικά μπουκάλια χρησιμοποιούνται και άλλα ανακυκλώσιμα και βιοδιασπώμενα υλικά για την κατασκευή των στολών. Οι γιακάδες γίνονται από ανακυκλώσιμο χαρτόνι, τα κλιπ πουκαμίσων από μέταλλο, τα μανίκια των πουκάμισων είναι βιοδιασπώμενα.
Η EasyJet δεν είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που χρησιμοποιεί ανακυκλωμένο πλαστικό σε νέα χρήση. Η KLM παράγει εργαλεία από αυτό το υλικό.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments