Γράφει η Χριστίνα Γκιζάρη

Τα World Travel Awards δημιουργήθηκαν το 1993 για να αναγνωρίσουν, να επιβραβεύσουν και να γιορτάσουν την αριστεία σε όλους τους τομείς της τουριστικής βιομηχανίας. Η ψηφοφορία διεξάγεται από επαγγελματίες του ταξιδιωτικού κλάδου και το κοινό. Τα φετινά βραβεία που δόθηκαν για 28η χρονιά, ανέδειξαν πολλούς νικητές, αναφέροντας ενδεικτικά τα πιο σημαντικά από αυτά.
Οι Μαλδίβες ψηφίστηκαν ως ο «Kορυφαίος προορισμός στον κόσμο», ενώ η Πορτογαλία κατάφερε να κερδίσει δύο βραβεία με τα νησιά Μαδέρα ως «Kορυφαίος νησιώτικος προορισμός στον κόσμο» και την Αλγκάρβε ως «Kορυφαίος παραθαλάσσιος προορισμός στον κόσμο».
Να σημειωθεί πως το Ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού κέρδισε με περηφάνια το βραβείο του «Κορυφαίου τουριστικού οργανισμού στον κόσμο». Συνολικά ο ελληνικός τουρισμός κέρδισε στα φετινά World Travel Awards, δέκα διεθνείς και δεκαεπτά ευρωπαϊκές διακρίσεις (ξενοδοχεία, προορισμοί κλπ)
Η Αρμενία αναδείχθηκε ως «Ο κορυφαίος προορισμός πολιτιστικής κληρονομιάς» ενώ η Μόσχα ψηφίστηκε ως ο “Κορυφαίος προορισμός για διακοπές πόλης στον κόσμο” και ως ο “Κορυφαίος προορισμός πόλης με πολιτιστική κληρονομιά στον κόσμο”. Η Αγία Πετρούπολη κέρδισε τις διακρίσεις “Κορυφαίος προορισμός πόλης στον κόσμο”, “Κορυφαίος πολιτιστικός προορισμός πόλης στον κόσμο” και “Κορυφαία εκστρατεία μάρκετινγκ στον κόσμο”.
Το Ντουμπάι, από την άλλη, κατάφερε να φέρει πολλά βραβεία, ως ο “Κορυφαίος προορισμός επιχειρηματικών ταξιδιών στον κόσμο” και το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ντουμπάι να διεκδικεί τον τίτλο του “Κορυφαίου Κέντρου Συνεδρίων και Συνεδριακών Εκδηλώσεων στον κόσμο”. Το Burj al Arab ψηφίστηκε ως “το κορυφαίο πολυτελές ξενοδοχείο με όλες τις σουίτες στον κόσμο” και το Four Seasons Resort Dubai at Jumeirah Beach ψηφίστηκε ως “το κορυφαίο πολυτελές θέρετρο στον κόσμο”.
Η αρχαία ακρόπολη του Μάτσου Πίτσου ανακηρύχθηκε “το κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο στον κόσμο”, ενώ το Περού συγκέντρωσε επίσης τον “κορυφαίο πολιτιστικό προορισμό”.
Τέλος, η Μαδρίτη θεωρείται ο “Κορυφαίος προορισμός συνεδριάσεων και συνεδρίων” ενώ στους νικητές περιλαμβάνονται τα ξενοδοχειακά μπραντ InterContinental Hotels & Resorts (κορυφαίο μπραντ ξενοδοχείων στον κόσμο) και Four Seasons Hotels & Resorts (κορυφαίο μπραντ θέρετρων).

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments