Ένα νομοσχέδιο με τουριστικό περιεχόμενο και ενδιαφέρον εισάγεται σήμερα από το Υπουργείο Τουρισμού και τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια.
Το νομοσχέδιο φιλοδοξεί να θέσει κανόνες και να επιλύσει ζητήματα που σχετίζονται με:
– Την ανάπτυξη Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών
– την οργανωμένη ανάπτυξη του τουρισμού ευεξίας (Ιαματικές Πηγές)
– και τον προσβάσιμο τουρισμό.
Ας ελπίσουμε πως το νομοσχέδιο προβλέπει όλα αυτά που θα οδηγήσουν στην δημιουργία σε τοπικό ή περιφερικό επίπεδο Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού που θα λειτουργούν με σύγχρονο και τεχνοκρατικό τρόπο και άρα αποτελεσματικό. Να λειτουργούν με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και δεν θα παραδίδονται στα χέρια πολιτικών παλαιάς κοπής που θα τους χρησιμοποιούν για την προσωπική τους προβολή και καλοπέραση.
Όσον αφορά τον τουρισμό ευεξίας, η χώρα μας είναι περίπου έναν αιώνα πίσω απ΄ότι συμβαίνει σε άλλες χώρες του κόσμου που από τις ιαματικές πηγές αυξάνουν θεαματικά το τουριστικό εισόδημα και διευρύνουν την τουριστική περίοδο.
Δυστυχώς στη χώρα μας η ανυπαρξία σύγχρονου νομοθετικού πλαισίου και οι εμμονές τοπικών αρχόντων έχουν εξουδετερώσει κάθε πλεονέκτημα που έχει η χώρα μας με τις ιαματικές της πηγές ενώ κρατούν μακριά τις ιδιωτικές επενδύσεις.
Τέλος όσον αφορά στον Προσβάσιμο Τουριστικό Προορισμό, με το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού θεσπίζονται σήματα: Επισκέψιμου Ζυθοποιείου, Επισκέψιμου Ελαιοτριβείου, Επισκέψιμου Τυροκομείου, Προσβάσιμου Τουριστικού Προορισμού, Προσβάσιμης Τουριστικής Επιχείρησης, τουριστικού καταλύματος φιλικού προς ζώα συντροφιάς.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments