Τα τηλεοπτικά κανάλια και όχι μόνο ασχολήθηκαν χθες Δευτέρα εκτενώς με τον οργανωμένο τουρισμό και αυτό σπάνια είναι καλό. Αυτή τη φορά αναφέρθηκαν στην «επιδρομή» περίπου πέντε χιλιάδων εκδρομέων, νεαρών στην συντριπτική τους πλειοψηφία, από τη Βόρεια Ελλάδα στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας. Τα κανάλια το θεώρησαν πρωτοφανές και το περιέπλεξαν με τον κορωνοϊό (ελλιπή μέτρα προστασίας, κορωνοπάρτι και άλλες ιστορίες τρόμου) σε βαθμό που σήμερα δεν χτυπούσε τηλέφωνο στα τουριστικά γραφεία που ασχολούνται με τον συγκεκριμένο προορισμό..
Η αλήθεια είναι πως μόνο πρωτοφανής δεν ήταν αυτή η “επιδρομή” στο Μπάσνκο καθώς συμβαίνει κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία. Πιο συγκεκριμένα μια ή δυο βδομάδες πριν το επίσημο άνοιγμα της νέας χειμερινής περιόδου, τουριστικά γραφεία της Βόρειας Ελλάδας, σε συνεργασία με τα δεκάδες ξενοδοχεία του Μπάνσκο, οργώνουν ένα ελληνικό τριήμερο. Φέτος διακινήθηκαν περίπου πέντε χιλιάδες εκδρομείς από έξι τουριστικά γραφεία, που το πελατολόγιο τους είναι κυρίως νέοι άνθρωποι (φοιτητές, σπουδαστές κλπ)
Και γιατί επιλέγουν το Μπάνσκο και όχι ένα ελληνικό χιονοδρομικό κέντρο; Γιατί τα διήμερα και τριήμερα πακέτα κοστίζουν από 50 και 60 ευρώ (διαμονή και μεταφορά) που με αυτά τα χρήματα σε ελληνικό χιονοδρομικό κέντρο δεν περνάς ούτε απ’ έξω.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments