Αν και στη χώρα μας δεν έχουμε  πλέον εταιρίες κρουαζιέρας,  η τελευταία έκλεισε πριν χρόνια, έχουμε   Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ).  Η συγκεκριμένη Ένωση θέλει να έχει τον πρώτο ρόλο σε ότι αφορά στην κρουαζιέρα και αλίμονο σε όποιον την αγνοεί.

Έτσι καθόλου δεν της άρεσε που πριν μερικές μέρες ο Υπουργός  Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των μεγαλύτερων  εταιριών κρουαζιέρας στον κόσμο, καθώς και εκπρόσωπο του συλλογικού τους φορέα (CLIA).

Με ανακοίνωση  σε ύφος «η κρουαζιέρα είμαι εγώ»,  η εν λόγω Ένωση  επιπλήττει τον Υπουργό Τουρισμού που τόλμησε να ασχοληθεί με θέματα κρουαζιέρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της,  με  την κρουαζιέρα θα πρέπει να ασχολείται μόνο το Υπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με την Ένωση τους και ουδείς  άλλος. Δεν γνωρίζουμε ποιες ιδιοκτησιακές λογικές  ή παραγοντικές μεγαλομανίες, ή παρωχημένες ιδεοληψίες ή πολιτικάντικες λογικές και ιδιοτέλειες ή κάτι άλλο, κυριαρχούν στη συγκεκριμένη Ένωση που θέλει να καθορίζει πιο  Υπουργείο θα ασχολείται με την κρουαζιέρα και πιο όχι.

. Το βέβαιο είναι πως η εποχή είναι δύσκολη και κρίσιμη με την κρουαζιέρα να έχει καταρρεύσει.  Το να ανοίγουν νέα μέτωπα μόνο κακό κάνουν.

Κάθε προσπάθεια για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας και μάλιστα σε τέτοιο επίπεδο είναι καλοδεχούμενη και κάθε υπονόμευση  κάνει διπλάσιο κακό.

Και το μόνο που μας έλειπε με αυτές τις μακιαβελικές πρακτικές της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων, είναι να έρθουν  σε αντιπαράθεση τα Υπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας με πραγματικό  θύμα την κρουαζιέρα…

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments