Ένα ακόμη αεροπορικό δυστύχημα, το όγδοο από την αρχή του χρόνου, συνέβη σήμερα στην Ρωσία. Αεροσκάφος τύπου Antonov An-12 σοβιετικής κατασκευής, ηλικίας 53 ετών (αυτό της φωτογραφίας), κατέπεσε σε δασική περιοχή περίπου 4 χλμ βορειοανατολικά του αεροδρομίου του Ιρκούτσκ, στην νοτιοκεντρική Σιβηρία.
Έχασαν τη ζωή τους και οι οκτώ επιβαίνοντες. Πρόκειται για αεροσκάφος Cargo που επέστρεφε από το Γιακούτσκ όπου είχε μεταφέρει τρόφιμα. Το αεροσκάφος ανήκε στην εταιρεία Grodno Aviakompania που έχει άδεια Λευκορωσίας, ωστόσο δραστηριοποιείται στην Ρωσία.
Φέτος είναι μια πολύ κακή χρονιά για την αεροπορική ασφάλεια στη Ρωσία καθώς σε οκτώ τραγικά δυστυχήματα έχασαν τη ζωή τους πάνω από 70 άνθρωποι.

Νέα συντριβή στο Νότιο Σουδάν…

Στο μεταξύ χθες Τρίτη συνετρίβη ένα άλλο cargo αεροσκάφος σοβιετικής κατασκευής, Antonov An-26, λίγο μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο της Juba, στο Νότιο Σουδάν. Και οι πέντε επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους. To αεροσκάφος ανήκε στην τοπική αεροπορική εταιρεία Optimum Aviation και εκτελούσε πτήση για λογαριασμό μιας άλλης τοπικής εταιρείας της Euro Airlines.
Τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί αρκετά θανατηφόρα δυστυχήματα στη χώρα που ταλαιπωρείται από ένα μακροχρόνιο εμφύλιο πόλεμο. Τον Μάρτιο, δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα επιβατικό αεροσκάφος Let L-140 συνετρίβη. Η IATA έστειλε τον Φεβρουάριο επιστολή στην αρχή πολιτικής αεροπορίας της χώρας, ζητώντας την εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας, καθώς ο στόλος των τοπικών αεροπορικών εταιρειών αποτελείται από παλαιά και μη καλά συντηρημένα αεροσκάφη.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments