Το πεντάστερο ξενοδοχείο της Χαλκιδικής Miraggio Thermal Spa Resort, στο πρώτο πόδι, απέκτησε υδάτινο πεδίο για την προσγείωση και απογείωση υδροπλάνων. Προσοχή. Δεν είναι υδατοδρόμιο που είναι ένα επίπεδο πιο πάνω, αλλά υδάτινο πεδίο σαν αυτά που υπάρχουν στα ξενοδοχεία στις Μαλδίβες. Αυτό σημαίνει πως όταν επιτέλους αποκτήσουμε στη χώρα μας αεροπορική συγκοινωνία με υδροπλάνα, οι πελάτες του Miragio θα μπορούν να φτάνουν ή να αναχωρούν με υδροπλάνο ή να πραγματοποιούν εκδρομές και περιηγησεις σε άλλες περιοχές της χώρας.
Είναι το πρώτο υδάτινο πεδίο που αδειοδοτείται στην Ελλάδα, μετά από αίτηση της “Med Sea Ηealth Α.Ε”, ιδιοκτήτρια εταιρεία του Miraggio, που επέλεξε ως ανάδοχο την “Ελληνικά Υδατοδρόμια”, εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αδειοδότηση και διαχείριση υδατοδρομίων.
Ωστόσο για να έχει αξία το συγκεκριμένο υδάτινο πεδίο, θα πρέπει πρώτα να αναπτυχθεί ένα επαρκές δίκτυο υδατοδρομίων στη χώρα μας, κάτι που προς το παρόν γίνεται με αργούς ρυθμούς. Μετά από σχεδόν δέκα χρόνια προσπαθειών, έχουν αδειοδοτηθεί μόλις πέντε υδατοδρόμια στο Ιόνιο. Αιτία των καθυστερήσεων είναι το πολύπλοκο νομοθετικό πλαίσιο που πρόσφατα απλοποιήθηκε για τρίτη φορά και οι αργές διαδικασίες του δημοσίου.
Όταν αναπτυχθεί το δίκτυο υδατοδρομίων, τότε θα εμφανιστούν οι πρώτες αεροπορικές εταιρείες υδροπλάνων που θα ξεκινήσουν τακτικά και τσάρτερ δρομολόγια.
Σε αντίθεση με τα υδατοδρόμια, τα υδάτινα πεδία δεν απαιτούν χερσαίες υποδομές παρά μόνο μια πλατφόρμα μέσα στη θάλασσα για την αποβίβαση και επιβίβαση των επιβατών, δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση τακτικών πτήσεων παρά μόνο τσάρτερ και μόλις έξι προσγειώσεις και έξι απογειώσεις την ημέρα ανά αεροπορική εταιρεία.
Όπως μας είπε ο πρόεδρος της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» Τάσος Γκόβας, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ξενοδοχειακές αλυσίδες στην Ελλάδα, να αποκτήσουν υδάτινα πεδία, προκειμένου να προσφέρουν συνδυαστικά πακέτα διαμονής στα ξενοδοχεία τους, μεταφέροντας τους πελάτες τους από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο με υδροπλάνα, αλλά και για την πραγματοποίηση εκδρομών και περιηγήσεων.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments