Εδώ και χρόνια διαβάζουμε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για μια επιδρομή που κάνουν Ισραηλινές εταιρείες στην Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα ευφάνταστα σενάρια του τύπου, αγοράζουν μανιωδώς κάθε διαθέσιμο ακίνητο που βρίσκουν, από πολυκατοικίες μέχρι εγκαταλειμμένες αποθήκες και βιομηχανικούς χώρους και τα πιο πολλά από αυτά τα ακίνητα τα προορίζουν για ξενοδοχεία. Ωστόσο ξενοδοχεία ισραηλινών συμφερόντων ακούμε και ξενοδοχεία δεν βλέπουμε και ας πέρασαν αρκετά χρόνια… επιδρομής.
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα δημοσιεύματα του τύπου αναφέρονται σε επιδρομές εταιρειών ξένων συμφερόντων. Πριν δέκα και πλέον χρόνια τα δημοσιεύματα μιλούσαν για ρωσική επιδρομή στα ακίνητα της Χαλκιδικής. Δέκα και πλέον χρόνια μετά, τα δάκτυλα του ενός χεριού είναι αρκετά για να μετρήσουν τα ξενοδοχεία που αγόρασαν οι Ρώσοι στη Χαλκιδική.

Τι πραγματικά συμβαίνει…

Πράγματι οι ισραηλινοί αγόρασαν κάποια ακίνητα στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο ελάχιστα από αυτά σκοπεύουν να τα αξιοποιήσουν για κάποια χρήση. Τα περισσότερα, τα πήραν γιατί τα βρήκαν σε καλή τιμή και θα τα πουλήσουν όταν οι τιμές ανέβουν. Ακόμη και κάποια σχέδια σε αρχικό στάδιο που υπήρχαν για δημιουργία ξενοδοχείων, μάλλον αναβλήθηκαν μέχρι νεοτέρας καθώς ακόμη και πριν την πανδημία οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της πόλης ήταν στάσιμες ή και μειούμενες και οι τιμές χαμηλές. Η πανδημία επιβάρυνε την κατάσταση δραματικά.
Και εκεί λοιπόν που χάσαμε κάθε ελπίδα για να δούμε ξενοδοχείο Ισραηλινών συμφερόντων στη Θεσσαλονίκη, αυτό το μήνα θα ανοίξει το πρώτο. Πρόκειται για το 72Ad Thessaloniki (φώτο) που βρίσκεται στο νούμερο 72 της οδού Αγίου Δημητρίου, λίγο μετά το Διοικητήριο. Είναι ξενοδοχείο 13 δωματίων και ανήκει σε δυο εταιρείες ισραηλινών συμφερόντων.
Ωστόσο ένα ξενοδοχείο 13 δωματίων επιδρομή δεν το λες…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments