Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Το Κτήμα Ταραζά, ένα από τα νεότερα οινοποιεία στην Ανατολική Χαλκιδική, υποδέχθηκε πριν λίγες μέρες αποστολή από το Δήμο του Φράιμπουργκ της Γερμανίας. Την αποστολή προσκάλεσε ο Δήμος Αριστοτέλη για την ανάλλαγη καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας σε θέματα οινοτουρισμού. Η περιοχή της Βάδης Βυρτεμβέργης όπου βρίσκεται το Φράιμπουργκ, είναι από τις πλέον επιτυχημένες στον τομέα αυτό. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, η Μαρία Βασιλειάδου εκπρόσωπος της ελληνογερμανικύς συνέλευσης και ο Σπύρος Πέγκας της εταιρείας προώθησης προορισμών Wise Ram. Στην γερμανική αποστολή συμμετείχε και η Βασίλισσα του κρασιού της Βάδης Βυρτεμβέργης που εκλέγεται κάθε χρόνο στα πλαίσια μιας μακροχρόνιας παράδοσης.
Ο Γιώργος και ο Διαμαντής Ταραζάς, ενημέρωσαν τους Γερμανούς για το ομώνυμο κτήμα τους που οσονούπω θα βάλει το πρώτο του κρασί σε φιάλες φιλοδοξώντας να κερδίσει μια καλή θέση στον οινοποιητικό χάρτη της περιοχής. Οι Γερμανοί έμειναν ενθουσιασμένοι από τη θερμή φιλοξενία, τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του κτήματος, το επιβλητικό φυσικό τοπίο και τα κρασιά που δοκίμασαν.
Το Κτήμα Ταραζά βρίσκεται στην Μεγάλη Παναγιά στην Ανατολική Χαλκιδική και μεταξύ άλλων έχει και οινοτουριστικό προσανατολισμό καθώς φιλοδοξεί να εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής προσφέροντας στους επισκέπτες μοναδικές εμπειρίες.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments