Αν και η κρουαζιέρα μετά από ένα και παραπάνω χρόνο παύσης κινήθηκε κάπως αυτό το καλοκαίρι, απέχει πολύ από την κανονικότητα, δηλαδή από αυτό που επικρατούσε μέχρι πριν εμφανιστεί η πανδημία.
Η κυπριακή Celestyal Cruises, η μοναδική εταιρεία κρουαζιέρας με έδρα στην Ελλάδα, πούλησε τη ναυαρχίδα της, το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Experience. Πρόκειται για ένα κρουαζιερόπλοιο που είχε αγοράσει από την Costa Cruises λίγο πριν την πανδημία και αφού το ανακαίνισε, δεν το χρησιμοποίησε ποτέ. Είχε προγραμματίσει να το κάνει από τη νέα περίοδο ωστόσο τελικά προτίμησε να το πουλήσει και να αποφύγει και το κόστος συντήρησης και ελλιμενισμού.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, «λόγω των παρατεταμένων επιπτώσεων της πανδημίας, αποφασίστηκε να μην αυξηθεί επί του παρόντος το μέγεθος του στόλου της Celestyal Cruises αλλά να παραμείνει με τα κρουαζιερόπλοια «Celestyal Olympia» και «Celestyal Crystal» τα οποία κάλυπταν τις ανάγκες της μέχρι τώρα. Παράλληλα η πώληση αναμένεται ότι θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ρευστότητας της Celestyal Cruises . Από την πώληση αυτή, που έγινε πάνω σε καθαρά εμπορική βάση, έχει προκύψει λογιστικό κέρδος ύψους περίπου 3,05 εκατ. ευρώ».
Δεν είναι η μοναδική εταιρεία που το κάνει. Από πέρσι που ξεκίνησε η πανδημία, οι εταιρείες κρουαζιέρας έχουν «ξεφορτωθεί» μέρος του στόλου τους, κυρίως τα παλαιότερα κρουαζιερόπλοια, πολλά από τα οποία είχαν ακόμη πολλά χρόνια ενεργούς υπηρεσίας, περιμένουν τώρα την μοίρα τους στα διαλυτήρια της Τουρκίας και της Ινδίας…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments