Κάτι πολύ πρωτότυπο θα γίνει την Κυριακή στη Νάουσα που με 22 οινοποιία στην περιοχή της δικαίως έχει χαρακτηριστεί πόλη του Οίνου και της Γευσιγνωσίας.
Στις 10πμ στον Χώρο Θυσίας των Ναουσαίων Ηρωίδων, θα πραγματοποιηθεί βύθιση φιαλών κρασιού παραγωγής των οινοποιείων της Νάουσας, στον ποταμό «Αράπιτσα».
Δεν έχει ξαναγίνει κάτι ανάλογο στην Ελλάδα, δηλαδή βύθιση φιαλών κρασιών σε έναν ποταμό με αυτήν την ροή, όπως ο ποταμός «Αράπιτσα».
Στόχος είναι να παρακολουθείται η παλαίωση των κρασιών υπό αυτές τις συνθήκες και αυτό να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για συνέργειες και για την προβολή της Νάουσας ως πόλη του Οίνου και της Γευσιγνωσίας.
Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας συμμετέχει μαζί με 8 εταίρους από ευρωπαϊκές χώρες στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg Europe Cult-Create που αφορά τις Δημιουργικές Βιομηχανίες και τον Δημιουργικό Τουρισμό. Στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου δράσης του και της δημιουργίας του Φεστιβάλ Τρύγου (το οποίο θα πραγματοποιηθεί με ποικίλες εκδηλώσεις και δράσεις στη Νάουσα από τις 24 Σεπτεμβρίου έως και τις 3 Οκτωβρίου) καθώς και της Ψηφιακής Πλατφόρμας Διασύνδεσης και Προβολής Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Τουρισμού, πραγματοποιείται η εκδήλωση βύθισης των φιαλών κρασιού.
Μια δράση σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Οινοπαραγωγών Νάουσας, τη Γαστρονομική Κοινότητα Νάουσας, την Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Νάουσας και τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης Νάουσας.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments