Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Αμερικανός παραγωγός της αμερικανικής εταιρείας Millennium Media, ο Robert Van Norden, καθώς στο τέλος του μήνα ξεκινούν στην πόλη τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας Barracuda, στην οποία θα πρωταγωνιστεί ο διάσημος Αντόνιο Μπαντέρας.
Ο Robert Van Norden και ο διευθυντής παραγωγής της κινηματογραφικής ταινίας Δημήτρης Καμπάς, θα συναντηθούν νωρίς το απόγευμα με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, καθώς ο ρόλος του Περιφερειάρχη στην προσέλκυση της παραγωγής ήταν σημαντικός, όπως και του τομεάρχη τουρισμού Αλέξανδρου Θάνου.
Όπως προαναφέραμε, τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν σε δυο εβδομάδες και θα γίνουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σε περιοχές του Καλοχωρίου, των παλαιών Σφαγείων και την Περαία. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα γυριστεί και σκηνή καταδίωξης στην παραλιακή λεωφόρο.
Αρχικά το σενάριο της ταινίας προέβλεπε πως η υπόθεση της εξελίσσεται στη Νέα Ορλεάνη, ωστόσο αυτό στην πορεία άλλαξε σε Μαϊάμι προκειμένου να γίνουν τα γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη.
Ο Αντόνιο Μπαντέρας αναμένεται να έρθει στη Θεσσαλονίκη για τα γυρίσματα στις αρχές του άλλου μήνα μαζί με την συμπρωταγωνίστρια του, Αμερικανίδα ηθοποιό και μοντέλο Kate Bosworth (φώτο).
Όλα δείχνουν πως αυτό δεν θα είναι ένα μεμονωμένο γεγονός αλλά θα έχει συνέχεια. Και αυτό γιατί στην περιοχή των Βασιλικών λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, έχει ήδη αγοραστεί έκταση για τη δημιουργία κινηματογραφικών στούντιο. Την επένδυση κάνουν τα Boyana Studios από τη Σόφια (θυγατρική της Millennium) και τα York Studios που ανήκουν στον Έλληνα ομογενή Γιάννη Καλαφάτη. Όταν ολοκληρωθεί η δημιουργία των στούντιο στα Βασιλικά, τότε ένα μέρος των παραγωγών που αναλαμβάνουν οι προαναφερόμενες εταιρείες θα γίνεται εκεί και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας. Η κατασκευή τους αναμένεται να ξεκινήσει οσονούπω, καθώς στην περίοδο της πανδημίας προχώρησαν σημαντικά οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Αν αναλογιστούμε πως για την ταινία Baraccuda θα πέσουν στη Θεσσαλονίκη περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια, μπορούμε να φανταστούμε τις προοπτικές που διανοίγονται για την περιοχή, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments