Οι μεγαλύτεροι διοργανωτές υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό τη σύσταση ενός φορέα που θα συζητάει με την πολιτεία, έχοντας ένα κοινό όραμα.
Πιο συγκεκριμένα, οι διοργανωτές των αγώνων από την Ήπειρο μέχρι την Πελοπόννησο και τα νησιά μας, των Authentic Marathon Swim, Greek Maritime Golf Event, Navarino Challenge, Oceanman Greece, Santorini Experience, Ursa Trail, Zagori Mountain Running, με κοινή τους επιστολή προς την ηγεσία του ελληνικού αθλητικού τουρισμού, προς τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη και τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη ζητούν τη σύσταση ενός φορέα που θα συζητάει με την πολιτεία, έχοντας ένα κοινό όραμα και φυσικά θα προχωρήσουν στη δημιουργία ενός οργανωμένου πλάνου στρατηγικής και ανάπτυξης αυτού του σημαντικού κλάδου της οικονομίας που περιλαμβάνει τις διοργανώσεις υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων.
Παράλληλα, με κοινή τους επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη θέτουν το ζήτημα του νέου ΕΣΠΑ για τον τουρισμό που μέχρι στιγμής αφήνει έξω τους επιλέξιμους ΚΑΔ του κλάδου. Οι μεγάλοι αυτοί αγώνες, οι οποίοι έχουν πολλούς επισκέπτες από το εξωτερικό συνδράμουν τα μέγιστα στα έσοδα του τουρισμού που έχει θέσει η κυβέρνηση. Πρέπει όμως η επάνοδος στον τουρισμό να γίνει με προσοχή και με προσεκτικά βήματα. Ειδικά οι αθλητικές διοργανώσεις πρέπει να ακολουθήσουν σταθερά βήματα. Οι επενδύσεις των εν λόγω εταιρειών για την επόμενη μέρα μετά την πανδημία και την αναμενόμενη άνοδο των υπαίθριων δραστηριοτήτων είναι ζωτικής σημασίας τόσο σε εξειδικευμένο προσωπικό, όσο και σε αναμόρφωση των εγκαταστάσεων, μιας και η νέα πραγματικότητα έχει έρθει για να μείνει στη ζωή μας. Για τους λόγους αυτούς, μεταξύ άλλων, ζητούν να συμπεριληφθούν οι διοργανώσεις υπαίθριων αθλητικών τουριστικών εκδηλώσεων στις αναμενόμενες ανακοινώσεις για την ενίσχυση των επιχειρήσεων του τουρισμού.
Είναι η πρώτη φορά που σημαντικοί διοργανωτές, διοργανώσεων αθλητικού τουρισμού συσπειρώνονται για να μπορέσει επιτέλους η συγκεκριμένη μορφή τουρισμού να αποκτήσει φωνή και να διεκδικήσει αρχικά τα αυτονόητα και ένα πλάνο με τη βοήθεια της πολιτείας.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments