Καθώς πλησιάζει η μέρα για τις πρώτες φετινές πτήσεις της American Airlines στο αεροδρόμιο της Αθήνας, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σχετική συνέντευξη τύπου με εκπροσώπους της αμερικανικής εταιρίας και του Αεροδρομίου Αθηνών, στην οποία παραβρέθηκε και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

Οι πρώτες πτήσεις ξεκινούν το Σάββατο 5 Ιουνίου. Από εκείνη τη μέρα η American Airlines θα πετά καθημερινά από και προς Νέα Υόρκη και Σικάγο, ενώ από 18 Αυγούστου προσθέτει στο πρόγραμμα της καθημερινή πτήση προς Φιλαδέλφεια. Θυμίζουμε πως όλα τα δρομολόγια είναι εποχικά και ολοκληρώνονται τον Οκτώβριο.
Το καθημερινό δρομολόγιο Νέα Υόρκη (JFK) – Αθήνα, θα πραγματοποιείται με αεροσκάφος Boeing 777-200 με 37 θέσεις business, 42 premium economy και 212 economy.
Το καθημερνό δρομολόγιο Σικάγο – Αθήνα θα πραγματοποιείται με αεροσκάφος Boeing 787-8 με 20 θέσεις business, 28 premium economy και 186 economy.
Τέλος το καθημερινό δρομολόγιο Φιλαδέλφεια – Αθήνα θα πραγματοποιείται επίσης με αεροσκάφος Boeing 787-8, με 20 θέσεις business, 28 premium economy και 186 economy.
Το 2019, τελευταία χρονιά πριν την πανδημία, η American Airlines πετούσε προς το αεροδρόμιο της Αθήνας από Σικάγο και Φιλαδέλφεια, φέρνοντας στην Ελλάδα 136.206 επιβάτες. Φέτος που πρόσθεσε στο πρόγραμμα της και τη Νέα Υόρκη, οι διαθέσιμες θέσεις είναι πολύ περισσότερες, ενώ όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Tom Lattig, οι κρατήσεις πάνε πάρα πολύ καλά.
Τόσο ο Δρ Γιάννης Παράσχης, CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, όσο και η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του αεροδρομίου, τόνισαν πόσο σημαντική είναι η αμερικανική αγορά για τον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική οικονομία.
Το 2019 έφτασαν στο αεροδρόμιο της Αθήνας 700 χιλιάδες επιβάτες από τις ΗΠΑ, μέσω των 46 απευθείας πτήσεων που εκτελούνταν καθε βδομάδα εκείνο το καλοκαίρι από διάφορες αεροπορικές εταιρείες. Από αυτούς το 83% ταξίδεψε για τουρισμό, το 13% ήταν Έλληνες ομογενείς από τις ΗΠΑ και το 3% ταξίδεψε για επαγγελματικούς λόγους.
Σύμφωνα με σχετική έρευνα, οι τουρίστες από τις ΗΠΑ κλείνουν τις διακοπές τους νωρίτερα (κατά μέσο όρο 103 μέρες πριν το ταξίδι) μένουν περισσότερο στον προορισμό (πάνω από δυο εβδομάδες) και ξοδεύουν περισσότερα.
Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που ανακοινώθηκε είναι πως το 60% απ’ αυτούς που έφτασαν στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ, έβγαλαν το εισιτήριο τους απευθείας από την ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας, το 29% από παραδοσιακό τουριστικό γραφείο και το 10% από διαδικτυακό τουριστικό γραφείο (OTA), στοιχεία που ανατρέπουν την αντίληψη για απόλυτη κυριαρχία των OTA’s.
Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε και μίλησε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος έδωσε τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού που έγινε νωρίς, επαίνεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις προσπάθειες τους να καθιερωθεί το υγειονομικό πιστοποιητικό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξήρε τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη ο οποίος πρόσφατα επισκέφτηκε τις ΗΠΑ και είχε συνομιλίες με τουριστικούς παράγοντες, ανάμεσα στους οποίους και αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες.
Ο Αμερικανός πρέσβης δεν ξέχασε μεταξύ άλλων αν αναφερθεί και στη Θεσσαλονίκη, χαρακτηρίζοντας την ως έναν εξαιρετικό citybreak προορισμό με τις όμορφες παραλίες της Χαλκιδικής να βρίσκονται σε μια ώρα απόσταση. Τέλος προέτρεψε τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες να αυξήσουν τις πτήσεις τους προς την Ελλάδα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments