Σήμερα Τετάρτη, το Ευρωκοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει προσχέδιο για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, δίνοντας το έναυσμα για μία διαπραγμάτευση με το Συμβούλιο, που όλοι ελπίζουν να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι.
Είναι ένα ακόμη βήμα προς αυτό που κάποιοι το ονομάζουν «Διαβατήριο για την ελευθερία» και κάποιοι άλλοι διάκριση σε βάρος εκείνων που δεν έκαναν το εμβόλιο.
Όπως και αν έχει το πιστοποιητικό εμβολιασμού το περιμένουν πως και πως οι τουριστικές χώρες που δύσκολα μπορούν να αντέξουν μια δεύτερη χρονιά χωρίς τουρισμό. Το περιμένει και η ταξιδιωτική βιομηχανία για αν ξαναδεί γεμάτα αεροπλάνα, τραίνα, λεωφορεία και καράβια. Να επανέλθει η κινητικότητα, βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της οικονομίας.
Το σίγουρο είναι πως ακόμη και αν δεν καταφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση να καθιερώσει αυτό το πιστοποιητικό, οι χώρες θα το κάνουν από μόνες τους και θα το αναγνωρίσουν με συμφωνίας μεταξύ τους.
Μόνο που κάποιες χώρες προβλέπουν διαδικασίες που έχουν κόστος για τους ταξιδιώτες, κυρίως λόγω των πολλών PCR τεστ που απαιτούν, κάτι που θα αποτρέψει αρκετούς να ταξιδέψουν. Γι’ αυτό θεωρούν πως ένα πιστοποιητικό με αναγνώριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα ήταν η καλύτερη λύση για όλους…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments