Στην Ρόδο βρέθηκαν σήμερα εκπρόσωποι της δραστήριας ΣΥΜΠΡΑΞΙΣ, της άτυπης συμμαχίας ενενήντα και πλέον τουριστικών γραφείων από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Ο Στέφανος Χατζημανώλης και ο Γιώργος Βόγιας, συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη πωλήσεων της Sky Express Άννα Κατσανέβα, συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα και Κυκλάδες) Γιώργο Χατζημάρκο.
Η ΣΥΜΠΡΑΞΙΣ, έχει βάλει στο πρόγραμμα προορισμών της νησιά των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγίου στηρίζει έμπρακτα αυτή την προσπάθεια.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και οι εκπρόσωποι της ΣΥΜΠΡΑΞΙΣ ευχαρίστησαν τον κ. Χατζημάρκο για την έμπρακτη βοήθεια του. Μάλιστα δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το πόσο καλά γνωρίζει τον τουρισμό ο κ. Χατζημάρκος. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Στέφανος Χατζημανώλης, «ο Περιφερειάρχης γνωρίζει τον τουρισμό καλύτερα ακόμη και από πολλούς συναδέλφους μας τουριστικούς πράκτορες και άλλους επαγγελματίες του τουρισμού. Μιλάμε την ίδια γλώσσα».
Όπως τους ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος, αν και τα νησιά της Περιφέρειας του στοχεύουν κυρίως στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού, απ’ όπου αντλούν τη συντριπτική πλειοψηφία του πελατολογίου τους, εν τούτοις την Περιφέρεια την ενδιαφέρει η Βόρεια Ελλάδα καθώς διαβλέπει σε βάθος τριετίας, περιθώρια ανάπτυξης ιδιαίτερα σε ειδικές μορφές τουρισμού όπως ο μαθητικός, ο θρησκευτικός κλπ.
Μεταξύ άλλων συμφώνησαν μεταξύ τους η στήριξη της Περιφέρειας να μεταφερθεί από το Πάσχα στα πακέτα του Αγίου Πνεύματος και του καλοκαιριού, καθώς τουριστική κίνηση το ΠάσΣκυχα δεν θα υπάρχει λόγω της τρέχουσας κατάστασης που βιώνουμε.
Από την μεριά της η υπεύθυνη πωλήσεων της Sky Express κα Κατσανέβα, εξέφραζε το ενδιαφέρον της εταιρείας για κοινές δράσεις με την Περιφέρεια για προέλκυση τουριστών και προβολή των νησιών, στα οποία η εταιρεία εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται έντονα.
Οι εκπρόσωποι της ΣΥΜΠΡΑΞΙΣ κάλεσαν τον κ. Χατζημάρκο να επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη όταν οι εξελίξεις το επιτρέψουν, προκειμένου να συναντηθεί με την τουριστική αγορά της Βόρειας Ελλάδας, πρόκληση που έγινε αποδεκτή.
 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments