Κείμενο φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Η σκέψη όλων μας είναι από προχθές στην ταλαιπωρημένη Σάμο που θρηνεί, όπως όλοι μας, τον άδικο χαμό των δυο νέων παιδιών της.
Προσευχόμαστε όλα να κυλήσουν ομαλά από δω και πέρα με την ακολουθία των μετασεισμών και κανένα άλλο κακό να μην συμβεί, όπως και στα κοντινά ελληνικά νησιά αλλά και στα απέναντι τουρκικά παράλια.
Η Σάμος δεν είναι μόνο ένα από τα ομορφότερα νησιά της Μεσογείου, αλλά και προικισμένο με απίστευτη ιστορία χιλιάδων ετών. Και όπως διδάσκει η ιστορία της και άλλες φορές στο πέρασμα των χρόνων έχει πληγεί από μεγάλες συμφορές, αλλά πάντα έβρισκε τη δύναμη και το κουράγιο να επουλώνει τις πληγές της και να συνεχίζει τη ζωή της προς την πρόοδο και την ευημερία. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα γιατί οι κάτοικοι της ξέρουν να αγαπούν τη ζωή.
Όσοι έχουν ζήσει μεγάλους σεισμούς οπουδήποτε στην Ελλάδα, γνωρίζουν καλά πως θέλει δύναμη, κουράγιο, επαγρύπνηση και γερά νεύρα να αντέξεις την μετασεισμική περίοδο που ακολουθεί έναν μεγάλο σεισμό, καθώς κυριαρχεί ο φόβος και η αβεβαιότητα. Ευχόμαστε όλοι μας καλή δύναμη στους Σαμιώτες και γρήγορα η ζωή τους να ξαναβρεί τους κανονικούς της ρυθμούς.
Οι φωτογραφίες είναι από παλιότερες καλοκαιρινές επισκέψεις μας στην πανέμορφη Σάμο, τότε που κυριαρχούσε η χαρά και οι ομορφιές της ζωής. Έτσι όπως θέλουμε να ξαναδούμε σύντομα τη Σάμο μας…

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments