Του Βούπερταλ (Wuppertal) είναι μια βιομηχανική πόλη της Γερμανίας , η οποία βρίσκεται στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, με πληθυσμό κοντά στους 356.000 κατοίκους. Αυτό όμως για το οποίο είναι διάσημη η πόλη, είναι η εναέρια σιδηροδρομική γραμμή η Σβέμπεμπαν (Schwebebahn).
Το Wuppertaler Schwebebahn δεν είναι κάτι καινούργιο για την πόλη, αλλά αντίθετα μετρά πάνω από εκατό χρόνια ζωής. Αυτή η εντυπωσιακή κατασκευή σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε κοντά στο 1890 από το μηχανικό Anton von Rieppel, αλλά λειτούργησε για πρώτη φορά το 1901.
Η εναέρια αυτή γραμμή αυτή έχει μήκος δεκατρία (13) χιλιόμετρα. Τα βαγόνια κυριολεκτικά αιωρούνται σε ύψος 10 μέτρων από το έδαφος, πιασμένα με μαγνήτη από μια τεράστια και συνεχόμενη μεταλλική κατασκευή. Μπορεί να μεταφέρει 130 επιβάτες με ταχύτητα 60 χλμ την ώρα.
Μέχρι και σήμερα αποτελεί ιστορικό και κατασκευαστικό επίτευγμα, έχει αποσυμφορήσει σε τεράστιο βαθμό την κίνηση στην πόλη, ενώ προσελκύει και πολλούς τουρίστες σε μια μάλλον αδιάφορη τουριστικά πόλη.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments