Κείμενο – φωτογραφία: Omorfa Taxidia

Η μεγάλη πινακίδα στο αεροδρόμιο Schönefeld του Βερολίνου (φώτο), κατέβηκε από χθες. Τη θέση της θα πάρει στις 25 Οκτωβρίου μια νέα που θα γράφει TERMINAL 5. Το ιστορικό αεροδρόμιο του Schönefeld, που κάποτε αποτελούσε το βασικό αεροδρόμιο του Ανατολικού Βερολίνου, θα γίνει απλά ένα τέρμιναλ του νέου αεροδρομίου του Βερολίνου, που επιτέλους μετά από έξι αναβολές και σκάνδαλα θα εγκαινιαστεί τελικά στις 31 Οκτωβρίου, με εννέα χρόνια καθυστέρηση. Το νέο αεροδρόμιο θα εγκαινιάσουν δυο αεροσκάφη της Lufthansa και της EasyJet που θα προσγειωθούν ταυτόχρονα. Οι συγκεκριμένες εταιρείες επιλέχθηκαν γιατί είναι οι δυο μεγαλύτεροι πελάτες του νέου αεροδρομίου.
Το δεύτερο αεροδρόμιο του Βερολίνου, το Tegel, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της πόλης, θα κλείσει οριστικά στις 8 Νοεμβρίου.
Έτσι σε δυο μήνες, το Βερολίνο θα μείνει με ένα μόνο αεροδρόμιο, το καινούργιο, που αναμένεται να εξυπηρετεί 34 εκατομμύρια επιβάτες και θα είναι το τρίτο μεγαλύτερο της Γερμανίας.
Το επίσημο όνομα του είναι «Αεροδρόμιο Βερολίνου- Βραδεμβούργου ” Βίλλυ Μπραντ “» προς τιμή του μεγάλου Γερμανού πολιτικού που πριν γίνει καγκελάριος της τότε Δυτικής Γερμανίας, διετέλεσε και Δήμαρχος του τότε Δυτικού Βερολίνου. Ωστόσο εν συντομία όλοι το αποκαλούν BER από τον κωδικό που πήρε από την IATA.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments