Τον προηγούμενο μήνα είχαμε αναδείξει ένα θέμα με δυο Ρουμάνες τουρίστριες που διέμεναν σε κατάλυμα Airbnb στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό, αλλά το ξενοδοχείο καραντίνας της Θεσσαλονίκης δεν της δέχονταν καθώς δεν προβλέπετε από τη σύμβαση που είχε υπογράψει με το Υπουργείο Τουρισμού. Τελικά μετά από παρέμβαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, το θέμα λύθηκε. Τώρα προέκυψε εκ νέου παρόμοιο θέμα, όπως μας ενημερώνει η αναγνώστρια των Όμορφων Ταξιδιών Μαρία Μπαρπάτση.
Διαβάστε την:

Καλησπέρα, ελπίζω να είστε καλά.
Περίπου στα μέσα Ιουλίου είχε προκύψει ένα θέμα με Ρουμάνες τουρίστριες που διέμεναν σε airbnb και είχαν βρεθεί θετικές στον ιό, τις οποίες το ξενοδοχείο Φίλιππος είχε αρνηθεί καθώς δεν προβλεπόταν από τη σχετική σύμβαση με το Υπουργείο Τουρισμού να μείνουν εκεί.
Σε ενημέρωση που είχατε κάνει στις 15 Ιουλίου, αναφέρατε ότι “Τελικά μετά από παρέμβαση του κ. Χαρδαλιά το θέμα λύθηκε, ενώ ο ίδιος υποσχέθηκε πως αύριο θα αλλάξει τη σχετική διάταξη και θα συμπεριλαμβάνονται και οι διαμένοντες σε καταλύματα Airbnb να φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία καραντίνας σε περίπτωση που βρεθούν θετικοί στον Κορωνοϊό”.
Δυστυχώς κατά τέτοιο δε φαίνεται να έχει γίνει ακόμα, καθώς επιβεβαιωμένο κρούσμα από τη Γερμανία (ύστερα από έλεγχο στο αεροδρόμιο «Μακεδονία») δε γίνεται και πάλι δεκτό στο ξενοδοχείο καραντίνας. Οι οδηγίες της πολιτικής προστασίας στο τηλέφωνο ήταν να παραμείνει σε καραντίνα στο airbnb για 14 ημέρες, με όλα τα έξοδα να βαρύνουν τον επισκέπτη, γιατί το ξενοδοχείο καραντίνας δεν δέχεται airbnb. Τι έχει να πει η Πολίτικη Προστασία για αυτό; Οι υποσχέσεις του κυρίου Χαρδαλιά δίνονται έτσι στον αέρα χωρίς πράγματι να αλλάξει η ΚΥΑ ή oι ευθύνες πρέπει να ζητηθούν από το ξενοδοχείο και τη γενικότερη εμπάθεια του κλάδου προς τα airbnb; Έχει αλλάξει η ΚΥΑ ή το ξενοδοχείο αποφασίζει ποιος θα μείνει και ποιος όχι, εκδικητικά;

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments