Αποτελεί πλέον μάστιγα τα βίαια επεισόδια που συμβαίνουν σε αεροπορικές πτήσεις, από επιβάτες που έχουν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Συνήθως συμβαίνουν σε πτήσεις προς και από προορισμούς διακοπών, όταν κάποιοι ξεκινούν την κραιπάλη πριν ακόμη μπουν στο αεροπλάνο.
Το τελευταίο επεισόδιο (φώτο) συνέβη σε πτήση της KLM από το Άμστερνταμ προς την Ίμπιζα. Δυο μεθυσμένοι επιβάτες αντέδρασαν βίαια όταν δέχθηκαν παρατήρηση καθώς αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκες προσώπου. Οι δύο επιβάτες συνελήφθησαν κατά την άφιξή τους στην Ίμπιζα για τα περαιτέρω.
Τέτοια επεισόδια βάζουν σε κίνδυνο την εξέλιξη μιας πτήσης και δημιουργούν φόβο και άγχος στους υπόλοιπους επιβάτες. Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που εξαιτίας τέτοιων επεισοδίων, αεροσκάφη αναγκάστηκαν να προσγειωθούν στο κοντινότερο αεροδρόμιο, προκαλώντας επιπλέον καθυστερήσεις. Όταν ξεμεθύσουν οι ταραξίες, καταλαβαίνουν τι τους περιμένει, αλλά είναι αργά.
Πριν μερικά χρόνια, αεροπορικές εταιρίες όπως η Ryanair και η EasyJet, είχαν ζητήσει την θέσπιση συγκεκριμένων κανόνων για αυτές τις περιπτώσεις που θα έδιναν τη δυνατότητα σε μια αεροπορική εταιρεία να απαγορεύει  την είσοδο στο αεροπλάνο ταξιδιωτών που είναι υπό την επήρεια του αλκοόλ. Ωστόσο το θέμα δεν προχώρησε ίσως γιατί αυτές και άλλες εταιρείες πουλούν αλκοόλ στις πτήσεις τους…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments