Θύμα της φονικής έκρηξης στη Βηρυτό ήταν και ένα κρουαζιερόπλοιο, μαζί με δυο μέλη του πληρώματος. Πρόκειται για το Orient Queen που ήταν αραγμένο κοντά στην αποθήκη με το φονικό περιεχόμενο. Το κρουαζιερόπλοιο δεν είχε επιβάτες, καθώς αυτή την εποχή λόγω κορονοϊού δεν πραγματοποιούσε κρουαζιέρες, παρά μόνο τα μέλη του πληρώματος από τα οποία δυστυχώς δυο Φιλιππινέζοι έχασαν τη ζωή τους. Το πλοίο βούλιαξε και καταστράφηκε ολοσχερώς.
Το Orient Queen, ήταν το μοναδικό κρουαζιερόπλοιο της τοπικής εταιρείας Abou Merhi Cruise. Με αφετηρία την Βηρυτό εκτελούσε κρουαζιέρες προς την Κύπρο (Λεμεσό), την Ελλάδα και την Τουρκία. Ανάμεσα στους ελληνικούς προορισμούς ήταν η Ρόδος, η Κως, η Σαντορίνη και η Μύκονος.
Προσοχή: Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο δεν έχει σχέση με ένα άλλο Orient Queen που ανήκε στην Κυπριακή εταιρεία Louis Cruise Lines και για αρκετά χρόνια εκτελούσε κρουαζιέρες με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά. Το συγκεκριμένο μετονομάστηκε το 2013 σε Louis Aura και εκτελούσε κρουαζιέρες από την Κύπρο και αργότερα σε Aegean Queen και εκτελούσε κρουαζιέρες από την Τουρκία. Το 2018 πουλήθηκε για παλιοσίδερα στα διαλυτήρια της Ινδίας μετά από 49 χρόνια πολυτάραχης δράσης.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments