Καθώς μεθαύριο Δευτέρα 3 Αυγούστου έχουμε Πανσέληνο, 77 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία δίνουν την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν μια υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά, υπό το φως του Αυγουστιάτικου φεγγαριού το μεγαλύτερο και το φωτεινότερο του καλοκαιριού.
Οι εκδηλώσεις για την Πανσέληνο του Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Πολιτισμού ενώ όπως πάντα η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό, (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής).
Σε όλη την χώρα συνολικά 77 χώροι αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, μνημεία και μουσεία έχουν επιλεγεί για να υποδεχτούν το κοινό, σε 37 από αυτά θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, ενώ τα 40 θα παραμείνουν ανοιχτά για όλη τη διάρκεια της βραδιάς.
Φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν: μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού, ποιητικές απαγγελίες, προβολή ντοκιμαντέρ, εικαστικές εκθέσεις, αστροπαρατήρηση.
Στην πόλη της Θεσσαλονίκης , στο Αρχαιολογικό Μουσείο θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στις υπαίθριες εκθέσεις του μουσείου και θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 23:00.
Στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού θα δοθεί συναυλία ντουέτου με έγχορδα από τις 21:00 έως τις 23:00, ενώ το μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα.
Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα εδώ:
https://www.culture.gov.gr/…/%CE%A0%CE%99%CE%9D%CE%91%CE%9A…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments