Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Εδώ και λίγες μέρες το ξενοδοχείο Electra Palace, στο πιο κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, την πλατεία Αριστοτέλους, άνοιξε και πάλι. Μετά από μια ολική ανακαίνιση που στοίχισε έξι εκατομμύρια ευρώ, το Electra Palace ανέβασε ψηλότερα ον πήχη της φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη και έδωσε περισσότερη λάμψη στο κέντρο της πόλης.
Η ανακαίνιση ξεκίνησε στα μέσα του Γενάρη και υπό άλλες συνθήκες θα ολοκληρώνονταν στην αρχή του Απρίλη. Ωστόσο ο κορωνοϊός είχε άλλη γνώμη, οπότε η ανακαίνιση κράτησε περισσότερο και έλαβε υπόψιν την νέα πραγματικότητα που στο μεταξύ διαμορφώθηκε. Έτσι για παράδειγμα στα μπάνια όλα λειτουργούν με φωτοκύτταρα προκειμένου ο πελάτης του ξενοδοχείου να μην αγγίζει τίποτε.
Σε πρώτη φάση λειτουργούν τα 60 από τα 138 δωμάτια του ξενοδοχείου, καθώς η ανακαίνιση θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο.
Οι μέχρι στιγμής πληρότητες χαρακτηρίζονται από τους ανθρώπους του ξενοδοχείου ως ενθαρρυντικές, λαμβάνοντας υπόψιν την τραγική εποχή που βιώνει παγκοσμίως η ταξιδιωτική βιομηχανία με τόσους περιορισμούς στις μετακινήσεις.
Τα δωμάτια με τα φωτεινά χρώματα και θέα (τα περισσότερα) που προκαλεί ενθουσιασμό, είναι εξοπλισμένα με ότι κάνει την διαμονή μια ευχάριστη εμπειρία.
Εντυπωσιάζουν οι διάδρομοι του ξενοδοχείου που θυμίζουν χώρο τέχνης, καθώς έχουν διακοσμηθεί με αντίγραφα έργων της ρωσικής πρωτοπορίας της συλλογής Κωστάκη που βρίσκονται στο μουσείο σύγχρονης τέχνης της Θεσσαλονίκης.
Ακόμη πιο εντυπωσιακές είναι οι ιστορικές φωτογραφίες που κοσμούν το φουαγιέ του πρώτου ορόφου που βρίσκεται ανάμεσα στις δυο συνεδριακές αίθουσες του Electra Palace τον πρώτο όροφο. Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να δει και να θαυμάσει από κοντά φωτογραφίες από την συλλογή του θρυλικού φωτορεπόρτερ Γιάννη Κυριακίδη, που αιχμαλώτισε με τον φακό του σημαντικές στιγμές της πόλης.
Το cafe restaurant “Ορίζοντες” στoν τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου, ένα από τα αγαπημένα στέκια των θεσσαλονικέων, υποδέχεται τους πελάτες τους εντελώς ανανεωμένο με μοντέρνα αισθητική, απίθανη θέα στο Θερμαϊκό, αλλά και καινούργιες γεύσεις καθώς το Electra Palace έχει νέο σεφ τον Ηλία Τσικρίκη.
Τα υπόλοιπα θα τα ανακαλύψετε μόνοι σας στην πρώτη ευκαιρία…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments