Οι αεροσυνοδοί, είναι σήμερα η μεγαλύτερη επαγγελματική κοινότητα ανέργων σε όλο τον κόσμο. Δεκάδες χιλιάδες έχουν απολυθεί και άλλες τόσες είναι υπό απόλυση, καθώς όταν ξεκινήσουν τα πετούν οι αεροπορικές εταιρείες θα χρησιμοποιούν λιγότερα αεροπλάνα και λιγότερο προσωπικό. Επίσης πολλές αεροπορικές εταιρείες δεν θα τα καταφέρουν και θα κλείσουν.
Είναι προφανές πως χιλιάδες αεροσυνοδοί ψάχνουν αλλού το επαγγελματικό τους μέλλον.
Στην Σουηδία και τη Σιγκαπούρη, πολλές αεροσυνοδοί έγιναν μετά από ταχύρρυθμη εκπαίδευση βοηθοί νοσοκόμες, για να ενισχύσουν το σύστημα υγείας που δοκιμάζεται από το νέο κορωνοϊό.
Στην Νέα Ζηλανδία, κάποιες κοπέλες διάλεξαν διαφορετικό δρόμο. Σύμφωνα με δημοσίευα της ενημερωτικής ιστοσελίδας Star news, κάποιες απολυμένες αεροσυνοδοί αποφάσισαν να βγάζουν τα ρούχα τους για να βγάλουν τα προς το ζην. Έγιναν δηλαδή στριπτιζέζ.
Όπως ανέφερε υπεύθυνος του Calendar Girls gentlemen’s club, μιας αλυσίδας στριπτιζάδικων στην Νέα Ζηλανδία, έχει κατακλυστεί με αιτήσεις εργασίας από πρώην αεροσυνοδούς. Αν και τα μαγαζιά δεν λειτουργούν λόγω καραντίνας, οι κοπέλες προφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσω διαδικτύου.
Μία πρώην αεροσυνοδός που εξασκεί ήδη το επάγγελμα της «εξωτικής χορεύτριας», δήλωσε στην ιστοσελίδα πως όταν έχασε την δουλειά της είχε μηδαμινές ελπίδες να βρει μια καινούργια θέση αεροσυνοδού. «Σκέφτηκα ποιες άλλες δεξιότητες είχα και όταν είδα μια αγγελία για στριπτιζέζ (φώτο), σκέφτηκα γιατί να μην δοκιμάσω κάτι καινούργιο στη ζωή μου. Και τώρα είμαι εδώ…»
Η ίδια χρησιμοποιεί στολή αεροσυνοδού και στη νέα της δουλειά, όχι όμως την κανονική γιατί την παρέδωσε στην εταιρεία όταν απολύθηκε.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments