Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Συνεχίζουμε την κρουαζιέρα μας στα νησιά των Κυκλάδων. Μετά τη Σίφνο στην οποία αναφερθήκαμε σε προηγούμενες αναρτήσεις, φτάνουμε στην Κίμωλο. Το μικρό νησί στις νοτιοδυτικές Κυκλάδες πήρε το όνομα του από το λευκό πέτρωμα που όλοι μας γνωρίσαμε στα σχολικά μας χρόνια ως κιμωλία.
Τους επισκέπτες στην Κίμωλο τους υποδέχεται η Ψάθη, το λιμάνι του νησιού. Στον μικρό οικισμό που αναπτύχθηκε γύρω από το Λιμάνι υπάρχει η πιο πολυσύχναστη παραλία του νησιού. Στην Ψάθη θα βρείτε καταλύματα και μαγαζιά για ποτό και φαγητό με θέα στο πέλαγος.
Εκείνο που μας εντυπωσίασε ήταν τα πολλά πανάκριβα σκάφη που άλλα είχαν δέσει στριμωγμένα στον ντόκο και άλλα είχαν αράξει αρόδο στα ανοιχτά. Θύμιζαν κάτι από Μονακό αν και οι κακές λιμενικές εγκαταστάσεις θύμιζαν κάτι από… Ελλάδα.
Από την Ψάθη, το Χωριό και όχι Χώρα, δηλαδή η όμορφη πρωτεύουσα του νησιού, απέχει ένα ανηφορικό χιλιόμετρο.

Info…
Στην Κίμωλο πήγαμε τα πλαίσια κρουαζιέρας με το mega yacht Elysium της ελληνικής εταιρείας Elixir Boutique Cruises , που πραγματοποιεί εβδομαδιαίες κρουαζιέρες στις Κυκλάδες. Τις κρουαζιέρες θα τις βρείτε στο τουριστικό γραφείο Tsakiridis Loukas Travel που εδώ και πολλά χρόνια εξειδικεύεται στις κρουαζιέρες.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments