Κείμενο – φωτογραφίες: Omorfa Taxidia

Ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό δάσος από δέντρα και βράχους βρίσκεται 56 χλμ. βορειοανατολικά της Θεσσαλονίκης, κοντά στη δυτική όχθη της λίμνης Βόλβης. Πρόκειται για τις Νυμφέπετρες, ένα εντυπωσιακό γεωλογικό φαινόμενο που με την πάροδο των αιώνων δημιούργησε η φύση, δηλαδή όρθιους ασβεστολιθικούς βράχους σε εντυπωσιακούς σχηματισμούς που κάνουν τη φαντασία να οργιάσει.
Πέρα από την επιστημονική εξήγηση για το πως δημιουργήθηκε με την πάροδο του χρόνου, υπάρχουν και δυο μύθοι που το συνοδεύουν.
Ο πρώτος έχει να κάνει με την κατάρα μιας μάνας, που αγανάκτησε από την πλεονεξία της κόρης της που μόλις παντρεύτηκε ήθελε να πάρει τα πάντα από το πατρικό της για την προίκα της ακόμη και το αδράχτι με το σφοντύλι. Η κατάρα της μάνας ήταν αυτή που πέτρωσε τη γαμήλια πομπή.
Ο δεύτερος μύθος λέει πως οι Νυμφόπετρες ήταν μια ομάδα από κυνηγούς οι οποίοι συνάντησαν τυχαία μια παρέα από νύμφες του δάσους οι οποίες λούζονταν στα νερά μιας πηγής. Οι άνδρες κρυφοκοιτούσαν της Νύμφες έτσι γυμνές όπως ήταν, χωρίς να ξέρουν πως η θέα Άρτεμις που τους αντιλήφθηκε εξοργίστηκε τόσο με την ασέβειά τους ώστε τους πέτρωσε.
Όπως και να έχει αυτό που θα δείτε θα σας εντυπωσιάσει, ενώ αυτή την εποχή οι γύρω φυτείες με ηλιόσπορους κάνουν το θέαμα ακόμη πιο εντυπωσιακό.
Ο χώρος είναι οργανωμένος. Έχουν δημιουργηθεί πέτρινοι διάδρομοι ανάμεσα στις Νυμφόπτρες για να περιηγηθείτε με ένεση, ενώ υπάρχουν παγκάκια και κιόσκια για ξεκούραση. Τα τελευταία χρόνια πηγαίνουν στις Νυμφόπετρες πολλά ζευγάρια για την γαμήλια φωτογράφιση.
Οι Νυμφόπετρες βρίσκονται διπλά στο ομώνυμο χωριό, τη Νυμφόπετρα, πολύ κοντά στην Εγνατία οδό (έξοδος και είσοδος από τους κόμβους της Νυμφόπετρας και του Προφήτη).
Αν πηγαίνετε για μπανάκι στις παραλίες του Στρυμωνικού κόλπου ή ταξιδεύετε μέσω της Εγνατίας σε κάποιον προορισμό, μην διστάσετε να σταματήσετε για μερικές φωτογραφίες σ΄αυτό το εντυπωσιακό πέτρινο δάσος, αναγνωρισμένο επίσημα ως Μνημείο της Φύσης. Αυτό που θα δείτε θα σας αποζημιώσει.

Info…
Στις Νυμφόπετρες πήγαμε στα πλαίσια ενός fam trip που οργάνωσε το δραστήριο τμήμα τουρισμού του Δήμου Βόλβης, προκειμένου να προβληθεί τουριστικά η ευρύτερη περιοχή. Για λογαριασμό του Δήμου Βόλβης το οργάνωσε η εταιρεία τουριστικού μάρκετινγκ Wise Ram.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments