Κείμενο- Φωτογραφίες: Βάσω Τζιτζικάκη

Στο Δήμο Παιανίας, στο Νομό Κιλκίς, λίγο έξω από το χωριό Σκρα, το οποίο είναι γνωστό για μία από τις νικηφόρες μάχες του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, βρίσκεται η Γαλάζια Λίμνη και οι Καταρράκτες του Σκρα, ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς. Πινακίδες του δρόμου μας οδηγούν εκεί, περίπου μία ώρα μακριά από την Θεσσαλονίκη, μέσω ενός κατάφυτου δρόμου, ανηφορικού και με αρκετές στροφές που όμως αξίζει τον κόπο για μία ημερήσια βόλτα γεμάτη ομορφιά και καθαρό αέρα.
Φτάνοντας, υπάρχει χώρος πάρκινγκ για να αφήσει κανείς το αμάξι του καθώς η προσέγγιση της Γαλάζιας Λίμνης γίνεται μόνο με τα πόδια. Ο δρόμος μας οδηγεί μέσω πλακόστρωτων σκαλιών σε ένα μέρος γεμάτο νερά, δέντρα και παγκάκια για πικνίκ που καταλήγουν σε ένα μονοπάτι που οδηγεί στην Γαλάζια Λίμνη, ένα τοπίο εντυπωσιακό, ιδιαίτερα πολυφωτογραφημένο τα τελευταία χρόνια.
Το όνομα της το πήρε λόγω των απολιθωμένων οργανισμών που βρίσκονται στον πυθμένα της, όμως τα νερά της πλησιάζουν περισσότερο το σμαραγδί χρώμα κάνοντας πολλούς από τους επισκέπτες να αναρωτιούνται γιατί ονομάζεται έτσι. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ενδείκνυται και για παγωμένες βουτιές, υποβοηθούμενες από ένα σχοινί που κάνει πιο διασκεδαστικές τις βουτιές εντός της.
Συνεχίζοντας την διαδρομή στο καταπράσινο τοπίο, ο ήχος του νερού μας οδηγεί λίγα μέτρα παρακάτω στους καταρράκτες του Σκρά, των οποίων τα νερά καταλήγουν μέσα στη λίμνη. Η δροσιά και η ομορφιά τους σου παίρνουν την ανάσα και αξίζουν τον χρόνο σου για να τους απολαύσεις και να τους βγάλεις φωτογραφίες.

Info…
Στον δρόμο προς την Γαλάζια Λίμνη και τους Καταρράκτες του Σκρα το δίκτυο του κινητού σε ορισμένα σημεία αλλάζει πιάνοντας σήμα από τη γειτονική μας Βόρεια Μακεδονία (η οποία δεν κατατάσσεται στις τιμολογήσεις τις Ευρωζώνης και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά τις κλήσεις και το ίντερνετ, καθώς η εισερχόμενη μπορεί να φτάσει και ως 1,90 ευρώ το λεπτό). Στη συνέχεια, στην Γαλάζια Λίμνη δεν υπάρχει καθόλου σήμα!
Φυσικά, αθλητικά παπούτσια ενδείκνυνται.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments