Κείμενο –φωτογραφίες: Νικόλας Οικονόμου

Σε συνθήκες lockdown γιόρτασε και τα φετινά Χριστούγεννα το Άμστερνταμ και έτσι θα υποδεχθεί σε λίγες μέρες το νέο χρόνο. Ο πρωθυπουργός της χώρας Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε αιφνιδιαστικό lockdown στις 18 του Δεκέμβρη μέχρι τουλάχιστον τις 14 Ιανουαρίου. Στόχος είναι να αναχαιτιστεί το πέμπτο κύμα που προκαλεί η μετάλλαξη Όμικρον και να αποφευχθεί ο συνωστισμός των πολιτών κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Την επόμενη κιόλας έκλεισαν τα εμπορικά καταστήματα, χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας, καθώς επίσης μουσεία και άλλοι δημόσιοι χώροι.
Η απόφαση αιφνιδίασε τους Ολλανδούς αλλά και κάποιους Έλληνες εκδρομείς που συναντήσαμε στο κέντρο της Ολλανδικής πρωτεύουσας, οι οποίο επέλεξαν το Άμστερνταμ για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές αλλά έψαχναν πτήση για να επιστρέψουν στην Ελλάδα ή να πάνε να συνεχίσουν τις διακοπές τους σε κάποια πόλη της Γερμανίας.
Ακόμη και σε lockdown, με κλειστή την αγορά και τους χώρους εστίασης και διασκέδασης, το Άμστερνταμ είναι πανέμορφο. Τα χιλιάδες λαμπιόνια κάνουν τη νύχτα μέρα και δίνουν τον χριστουγεννιάτικο τόνο στην πόλη. Οι δρόμοι δεν είναι έρημοι καθώς πολλοί βγαίνουν για τον περίπατο τους και για να φωτογραφηθούν μπροστά στον χριστουγεννιάτικο εντυπωσιακό διάκοσμο.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments