Στο Οφρύνιο του Νομού Καβάλας, αυτό που οι περισσότεροι γνωρίζουμε ως Τούζλα (φώτο) και τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια να επικρατήσει η ονομασία Costa Ofrynio, οι προσπάθειες για αναβάθμιση του προορισμού συνεχίζονται. Είναι προσπάθειες που γίνονται κυρίως από τον Όμιλο Κουρτίδη, ένας όμιλος εταιρειών που δραστηριοποιείται στην Ανατολική Μακεδονία στον τομέα του real estate και των κατασκευών.
Τα αρχικά σχέδια που προέβλεπαν την δημιουργία στην Costa Ofrynio ενός resort με δυο ξενοδοχεία, πέντε και τεσσάρων αστέρων, άλλαξαν. Το νέο σχέδιο προβλέπει σε μια έκταση 170 στρεμμάτων τη δημιουργία ενός πεντάστερου ξενοδοχείου 150 δωματίων, 200 εξοχικές κατοικίες, πλατεία με εμπορικά καταστήματα, ένα μεγάλο θεραπευτικό σπα , ένα συγκρότημα με γήπεδα τένις, ένα beach bar μόνο για παιδιά αι άλλες βοηθητικές εγκαταστάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν στα μέσα της νέας χρονιάς, ενώ το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει κάτω από ένα διεθνές μπραντ, με τις συζητήσεις να βρίσκονται σε τελικό στάδιο. Πληροφορίες αναφέρουν για μπραντ της Marriott.
Στόχος του ομίλου Κουρτίδη είναι να αλλάξει το μίγμα των επισκεπτών στην περιοχή και να προσελκύσει τουρίστες και παραθεριστές και από την κεντρική Ευρώπη.
Ήδη ο Όμιλος Κουρτίδη διαχειρίζεται στην περιοχή πάνω από 100 κατοικίες, από απλά διαμερίσματα μέχρι βίλες με πισίνα, τις οποίες νοικιάζει το καλοκαίρι σε τουρίστες.
Στο μεταξύ, ένα άλλο διεθνές μπραντ πιθανόν θα κάνει ντεμπούτο στη Χαλκιδική. Πρόκειται για μπραντ της Χίλτον στα ξενοδοχεία του Πόρτο Καρράς. Σύμφωνα με πληροφορίες οι συζητήσεις βρίσκονται σε τελικο στάδιο, ωστόσο θα πρέπει να προηγηθεί η ριζική ανακαίνιση του ιστορικού ξενοδοχειακού συγκροτήματος, η οποία είναι αναγκαία όσο ποτέ…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments