Κορυφαίοι επιστήμονες και ερευνητές από όλον τον κόσμο, οι οποίοι βρίσκονται στην αιχμή της έρευνας που οδηγεί τις διεθνείς εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Μηχανική Μάθηση, θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία του 2023 Mediterranean Machine Learning (M2L) summer school.
Μετά από δύο επιτυχημένα χρόνια διεξαγωγής στην Ιταλία, το θερινό σχολείο φιλοξενείται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, από τις 28 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του ACT (American College of Thessaloniki). Διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό AI Education Foundation, υποστηρίζεται από την Google DeepMind, το ACT (American College of Thessaloniki), την Aegean Airlines, την Deloitte (Deloitte Competence Center), το Pfizer Center for Digital Innovation (CDI), τις εταιρίες AISERA και Reply, και έχει τη στήριξη του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ.
Το 2023 Mediterranean Machine Learning (M2L) summer school απευθύνεται σε μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες από όλο τον κόσμο (μεταξύ άλλων Γερμανία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδία, Ιράν, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Μαρόκο, Μπαγκλαντές, Νιγηρία, Ολλανδία, Τυνησία), με έμφαση στην περιοχή της Μεσογείου, με τεχνικό υπόβαθρο και κατανόηση και πρακτική εμπειρία της μηχανικής μάθησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ξεπέρασαν τις 800, και η επιλογή των 180 συμμετεχόντων έγινε με ακαδημαϊκά κριτήρια.
Κατά τη διάρκεια του θερινού σχολείου, την Πέμπτη 31 Αυγούστου, 12:00-13:00, θα πραγματοποιηθεί και το πάνελ με τίτλο «AI opportunities in the Mediterranean region» με ομιλητές τους Κωνσταντίνο Κυρανάκη, Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Γερογιάννη, CEO, AEGEAN, Βασίλειο Βασσάλο, Director of AI, AISERA, Federico Neri, AI Director, Deloitte Italy, Κατερίνα Τζουβάρα, Gen AI Ambassador & Customer Engineer Public Sector, Google Greece, Θάνο Σταυρόπουλο, Technology & Innovation Senior Manager, Pfizer CDI.
Εκ μέρους του ACT (American College of Thessaloniki), μέλους του Κολλεγίου Ανατόλια, το οποίο φιλοξενεί και υποστηρίζει το θερινό σχολείο M2L, ο Πρόεδρος του Κολλεγίου Ανατόλια, Δρ Πάνος Βλάχος τόνισε τη σημαντικότητα της διοργάνωσης στη Θεσσαλονίκη σε «μία χρονική περίοδο κατά την οποία η πόλη μας σταδιακά αναδύεται ως ένα διεθνές Κέντρο Καινοτομίας. Η παρουσία στην Θεσσαλονίκη τόσο σημαντικών επιστημόνων και ερευνητών από όλον τον κόσμο – πολλοί από τους οποίους Έλληνες – τοποθετεί τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο χάρτη των εξελίξεων που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη και Μηχανική Μάθηση στην κοινωνία μας».
● Περισσότερες πληροφορίες https://www.m2lschool.org/
● Αναλυτικά το πρόγραμμα: https://www.m2lschool.org/schedule

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments