Κείμενο- Φωτογραφίες: Βάσω Τζιτζικάκη

Το Μουσείο της Περγάμου, βρίσκεται στο Βερολίνο στο γνωστό στους ταξιδιώτες «Νησί των Μουσείων». Είναι ένα από τα must όταν επισκέπτεται κανείς την πρωτεύουσα της Γερμανίας, όχι για να μάθει την ιστορία της ίδιας της χώρας, αλλά πολλών άλλων λαών παγκοσμίως.
Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1930 και φιλοξενεί εκθέματα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που αναρωτιέσαι πως έφτασαν ως εκεί λόγω των τεραστίων διαστάσεων τους. Συγκεκριμένα, η Πύλη της Ιστάρ, η οποία χτίστηκε το 575 π.Χ με διαταγή του βασιλιά Ναβουχοδονόσορα Β’, ένα από τα πιθανολογούμενα 7 θαύματα του Αρχαίου κόσμου (μαζί με τους Κρεμαστούς Κήπους της Βαβυλώνας) συγκλονίζει και εντυπωσιάζει και μόνο στη θέαση της.
Ανάμεσα στα πολλά εκθέματα του μουσείου, το πιο δημοφιλές όπως υποδηλώνει και το ίδιο το όνομα του είναι ο Βωμός της Περγάμου. Ο βωμός ήταν αφιερωμένος στον Δία και στην Αθηνά και βρισκόταν στην Ακρόπολη της Περγάμου στη Μικρά Ασία. Το έκθεμα αυτό όπως και η Πύλη της Αγοράς της Μιλήτου, αφήνουν άφωνους όλους τους επισκέπτες χάρη στο γιγαντιαίο μέγεθος τους. Ιδίως όσον αφορά το δεύτερο, όμοιο και μεγαλύτερο του δεν υπάρχει σε κανένα μουσείο παγκοσμίως!
Η αρχική δημιουργία του μουσείου ήταν για την παρουσίαση των εκθεμάτων της Μέσης Ανατολής και της Ισλαμικής Τέχνης που βέβαια έως και σήμερα φιλοξενούνται εκεί έργα απαράμιλλου κάλους και τεράστιας ιστορικής αξίας.

Info…

Η είσοδος στο μουσείο κοστίζει περίπου 12 ευρώ και τα εισιτήρια μπορούν να προαγοραστούν ηλεκτρονικά για γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε αυτό. Η περιήγηση διαρκεί κατά μέσο όρο 2 ώρες ανάλογα φυσικά με το πόσος διαθέσιμος ελεύθερος χρόνος και διάθεση υπάρχει για τα εκθέματα. Προσφέρεται δωρεάν Audio Guide.

Άνετα παπούτσια και φωτογραφική μηχανή θα χρησιμεύσουν σίγουρα!

 

no images were found

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments