H Royal Caribbean είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας στον κόσμο και πριν από λίγο ολοκληρώθηκε παρουσίαση των δραστηριοτήτων της προς εκπροσώπους τουριστικών γραφείων της χώρας μας.
Η παρουσίαση έγινε από την Ελένη Καραχάλιου sales executive του τουριστικού γραφείου Navigator Travel, που εδώ και πολλές δεκαετίες ασχολείται με την κρουαζιέρα, αντιπροσωπεύοντας στην χώρα μας σημαντικές εταιρίες, μεταξύ των οποίων και την Royal Caribbean. Μαζί της ήταν ο key account manager της Royal Caribbean για την Ελλάδα, Massimiliano Gianvenuti, ο οποίος χαρακτήρισε την επερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο ως εξαιρετική με πολλές νέες δραστηριότητες από την εταιρεία για τους πελάτες της.
Όπως ανέφερε, «η Royal Caribbean προφέρει όχι μόνο εξαιρετικές διακοπές αλλά μοναδικές εμπειρίες και ευχάριστες αναμνήσεις».
Η εταιρεία διαθέτει επι του παρόντος 27 κρουαζιερόπλοια, ενταγμένα σε εφτά ξεχωριστές κατηγορίες. Από πέρσι το Μάιο, όλα της τα πλοία ταξιδεύουν κανονικά, μετά την αναγκαστική παύση λόγω της πανδημίας. Τα πλοία της επισκέπτονται πάνω από 270 προορισμούς από την Αλάσκα μέχρι την Αυστραλία, ενώ το πλήρωμα τους προέρχεται από 140 χώρες, ανάμεσα τους και αρκετοί Έλληνες.
Ένα από τα χαρακτηριστικά της εταιρείας είναι ότι διαθέτει τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο. Είναι τα πέντε κρουαζιερόπλοια της κατηγορίας Oasis Class που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 6.680 επιβάτες.
Ωστόσο αυτή την εποχή χτίζεται σε ναυπηγείο της Φιλανδίας ένα ακόμη μεγαλύτερο, το Icon of The Seas. Είναι το πρώτο της νέας κατηγορίας Icon Class, που μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 7.500 επιβάτες, δηλαδή μια ολόκληρη μικρή πόλη.
Μεταξύ πολλών άλλων, θα διαθέτει εφτά πισίνες, μια για κάθε μέρα διακοπών, ανάμεσα στις οποίες την μεγαλύτερη πισίνα πάνω σε πλοίο με χωρητικότητα 160 χιλιάδες λίτρα νερού, την πρώτη υπερυψωμένη πισίνα σε πλοίο και το μεγαλύτερο water park πάνω σε κρουαζιερόπλοιο.
Εκτός από τα 27 κρουαζιερόπλοια, η Royal Caribbean διαθέτει επίσης δυο ιδιόκτητα μικρά νησιά, όπου οι επιβάτες της κρουαζιέρας περνούν εκεί μια ολόκληρη μέρα με πολλές δραστηριότητες. Το πρώτο ονομάζετε Coco Cay και βρίσκεται στις Μπαχάμες και το άλλο Labadee και βρίσκεται στην Αϊτή. Ένα ακόμη ετοιμάζεται στις Μπαχάμες, ενώ η εταιρεία εργάζεται για παρόμοια πρότζεκτ στην Ευρώπη και την Αυστραλία.
Για πρώτη φορά φέτος η Royall Caribbean θα πραγματοποιήσει παγκόσμια κρουαζιέρα. Θα ξεκινήσει από το Μαϊάμι στις 10 Δεκεμβρίου αυτού του έτους και θα ολοκληρωθεί στο ίδιο λιμάνι στις 10 Σεπτεμβρίου του 2024, αφού πρώτα επισκεφτεί πάνω από 150 προορισμούς σε πάνω από 60 χώρες σε όλες τις Ηπείρους. Φυσικά μπορεί κάποιος να πραγματοποιήσει μόνο ένα μέρος της κρουαζιέρας.
Σε ότι αφορά στο ελληνικό ταξιδιωτικό κοινό, όπως αναφέραμε και σε χθεσινή ξεχωριστή ανάρτηση, ένα πλοίο της εταιρείας, το Voyager of the Seas, θα ξεκινά αυτό το καλοκαίρι κρουαζιέρες από τον Πειραιά με προορισμούς στο Αιγαίο και την Αδριατική.
Ένα άλλο, το Symphony of the Seas, θα αναχωρεί από την Βαρκελώνη ή την Τσιβιταβέκια (Ρώμη) και θα ταξιδεύει στη Δυτική Μεσόγειο, ενώ το Jewel of the Seas θα αναχωρεί από το Άμστερνταμ από το Μάιο έως τον Αύγουστο και θα κάνει μεγαλύτερης διάρκειας κρουαζιέρες (12νυχτες) στα Βρετανικά Νησιά και την Ισλανδία ή στα Νορβηγικά φιορδ μέχρι τον Αρκτικό Κύκλο.
Και στις τρεις αυτές κρουαζιέρες το Navigator Travel έχει εξασφαλίσει ειδικές χαμηλότερες τιμές για τους Έλληνες σε συγκεκριμένες αναχωρήσεις.
Ήταν μια πολύ καλή παρουσίαση για τις νέες εξελίξεις και δυνατότητες μιας από τις πιο μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας στον κόσμο, που το ελληνικό κοινό ταξιδεύει μαζί της εδώ και πολλά χρόνια. Και αυτό χάρη στο Navigator Travel και στα συνεργαζόμενα τουριστικά γραφεία.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments