Διευρυμένο ταξίδι εξοικείωσης με την Ανατολική Χαλκιδική πραγματοποίησαν τρείς (3) τουριστικοί πράκτορες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ σε μια προσπάθεια προώθησης στις δύο αραβικές χώρες των τοπικών υποδομών πολυτελείας αλλά και των προτάσεων εκείνων, που δομούν το αντίστοιχο προσφερόμενο προϊόν του προορισμού.
Το ταξίδι αποτελεί συνέχεια των συνομιλιών που ξεκίνησαν μεταξύ του Δήμου Αριστοτέλη και της Μέσης Ανατολής μέσω του ταξιδιωτικού οργανισμού MidEast, ο οποίος αποτελεί εξιδεικευμένο συνεργάτη της περιοχής σε ό,τι αφορά την προώθηση του luxury τουρισμού σε στοχευμένες τουριστικές αγορές, όπως η ρωσική και η αραβική.
Οι Άραβες επιθεώρησαν ξενοδοχειακές πολυτελείς μονάδες και έλαβαν μέρος σε δραστηριότητες που ενδείκνυνται για V.I.P. επισκέπτες, αλλά και για επισκέπτες μεσαίας εισοδηματικής τάξης, προερχόμενες από τις δύο αγορές: κέντρα ευεξίας, υψηλή γαστρονομία, ιδιωτικές κρουαζιέρες, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους συνέθεσαν το προϊόν της υψηλού επιπέδου φιλοξενίας των συμμετεχόντων, οι οποίοι ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με την τοπική τουριστική δραστηριότητα.
Σε ό,τι αφορά τα Η.Α.Ε. αποφασίσθηκε η απευθείας συμβολαιοποίηση τριών (3) συνεργασιών στην περιοχή, αναφορικά με πακέτα διακοπών για οικογένειες και μικρές ομάδες πολιτιστικών ταξιδευτών, που θα συνδέσουν διαμονή πολυτελείας στην Ανατολική Χαλκιδική με city break περιηγήσεις στην Κωνσταντινούπολη. Σε ό,τι αφορά το Κατάρ, η πρόταση θα διοχετευθεί στη Ντόχα μέσω του MidEast και θα περιλαμβάνει διαμονή V.I.P. επισκεπτών σε πολυτελή ξενοδοχεία, καθώς και συμμετοχή τους σε ιδιωτικές κρουαζιέρες και σε δραστηριότητες που συνάδουν με το προφίλ της εν λόγω αγοράς. Η ίδια πρόταση θα διοχετευθεί στη Σαουδική Αραβία και στο Κουβέιτ.
Η προσπάθεια του Δήμου Αριστοτέλη και των μελών της Αριστοτελικής Σύμπραξης θα ολοκληρωθεί τον επόμενο Δεκέμβριο με τη διοχέτευση ολοκληρωμένης digital καμπάνιας στην τουριστική αγορά των Εμιράτων, σε συνεργασία με τον τουριστικό οργανισμό VIPplatinum-club.com που διακινεί στην Ελλάδα κυρίως μέλη βασιλικών οικογενειών. Το 2023 εξάλλου το άνοιγμα θα επεκταθεί στην τουριστική αγορά του Ομάν, ενώ θα ενταθούν τα ταξίδια εξοικείωσης, απευθυνόμενα στους συνομιλητές από το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά από σχετικό fam. Trip, ο τουριστικός οργανισμός http://xn--irlinkuae-pxg.com/, ήδη προωθεί στην αραβική τουριστική αγορά (ΗΑΕ, Ομάν, Σαουδική Αραβία) πακέτο διακοπών, προβάλλοντας πολυτελή τουριστική μονάδα της Ανατολικής Χαλκιδικής.
«Σε μια εποχή, που ο τουρισμός πολυτελείας στην Ελλάδα καταγράφει ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον, κινήσεις εξωστρέφειας, όπως αυτές που έχουν σχεδιασθεί από το Δήμο Αριστοτέλη, παρέχουν στον προορισμό την ιστορική ευκαιρία να προωθήσει το προϊόν του σε νέες, δυναμικές και πολύ εύρωστες τουριστικές αγορές», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στυλιανός Βαλιάνος. «Ο τουρισμός πολυτελείας (high-end), όπου οι εμπειρίες σχεδιάζονται προσωποποιημένα, ώστε να καλύψουν τις απαιτήσεις του κάθε επισκέπτη ξεχωριστά, προσφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στις τοπικές οικονομίες, δεδομένου ότι η ημερήσια δαπάνη των τουριστών εισοδηματικού επιπέδου είναι οκτώ ( φορές μεγαλύτερη από αυτήν του μέσου ταξιδιώτη. Οι ταξιδευτές υψηλής εισοδηματικής στάθμης επισκέπτονται ευρωπαϊκούς προορισμούς διακοπών για να απολαύσουν ειδικές μορφές τουρισμού, όπως η gourmet γαστρονομία, τα σημεία πολιτισμού και ιστορίας καθώς και οι αγορές. Φύση και βιωσιμότητα βέβαια αποτελούν σημαντικά κριτήρια για τις επιλογές τους. Αυτό ακριβώς το προϊόν κατέγραψε ο Δήμος Αριστοτέλη στον επαγγελματικό κατάλογο με τίτλο LUXURY https://issuu.com/999126021/docs/luxury_eastern_halkidiki_issu1?fbclid=IwAR3fDlL5KdIkadAai9CqW9sprCDgQtUkWG7d-HiIRQftjoStkRR53uPQk2w   και τον προωθεί μελετημένα – σε συνεργασία πάντα με τους ιδιώτες τοπικούς επιχειρηματίες».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments