Κείμενο – Φωτογραφίες: Βάσω Τζιτζικάκη

Το Πάρκο της Νέας Ελβετίας είναι ένα εκ των ιστορικότερων πάρκων στην Ελλάδα. Βρίσκεται στην περιοχή της Χαριλάου και ονομάστηκε έτσι λόγω της ύπαρξης των πολλών δέντρων του τα οποία θύμιζαν τα μεγάλα ελβετικά πάρκα.
Για πολλά χρόνια το πάρκο παράκμαζε μην δίνοντας τη ευχέρεια για ασφαλείς επισκέψεις των οικογενειών εκεί παρόλο που υπήρχαν παιδικές χαρές εντός του. Πρόσφατα αναβαθμίστηκε δημιουργώντας ασφαλείς εγκαταστάσεις για τα μικρά παιδιά καθώς και χώρο εκγύμνασης με αρκετά υπαίθρια μηχανήματα που είδαν μεγάλη απήχηση από όλες τις ηλικίες. Λίγο δίπλα από την παιδική χαρά υπάρχει και αναψυκτήριο το οποίο προσφέρεται για όλους και βρίσκεται υπό την σκέπη των δέντρων.
Με την αναδιαμόρφωση που πραγματοποιήθηκε το πάρκο έγινε και πάλι φιλικό για το κοινό που οποίο πλέον δεν χάνει την ευκαιρία για μία ευχάριστη κοντινή βόλτα λίγα χιλιόμετρα από το πολύβουο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ιδίως τα σαββατοκύριακα σφύζει από ζωή και οι κάτοικοι της περιοχής -και όχι μόνο- έχουν πλέον μία διέξοδο εντός της πόλης σε ένα μέρος που θυμίζει εξοχή. Άλλωστε, η ύπαρξη ενός τέτοιου μέρους ήταν αναγκαία καθώς στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν πολλοί χώροι πρασίνου συνεπώς ο καθένας που προστίθεται, αναβαθμίζεται ή αναδιαμορφώνεται αποτελεί μία ξεχωριστή όαση.

 

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments