Η Αλόννησος και η Αστυπάλαια είχαν την τιμητική τους στην πρώτη παρουσίαση του ελληνικού τουρισμού για το 2022 στην βρετανική τουριστική αγορά.
Στο επίκεντρο της παρουσίασης ήταν η προβολή του καταδυτικού τουρισμού και της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, η ποικιλομορφία των προσφερόμενων τουριστικών προϊόντων και το πλήθος των επιλογών, που έχουν οι επισκέπτες της χώρας μας σε λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς, ικανούς να συμπεριληφθούν σε μελλοντικά τουριστικά πακέτα διακοπών.
Με στόχο την τόνωση των κρατήσεων προς την Ελλάδα για διακοπές με εναλλακτικό –οικοφιλικό πρόσημο, η Υπηρεσία Εξωτερικού Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας οργάνωσε την εκδήλωση στην Πρεσβευτική Κατοικία της Ελλάδας στο Λονδίνο, σε συνεργασία και με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας, τον Δήμο Αλοννήσου και τον Δήμο Αστυπάλαιας.
Καλεσμένοι ήταν 34 επαγγελματίες του Τουρισμού, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων:
– Tour Operators που ειδικεύονται στην Ελλάδα, όπως οι: Sunvil, Olympic Holidays, Kuoni, Sailing Holidays,
– αεροπορικών εταιριών όπως Aegean Airlines, Sky Εxpress, και
– επαγγελματιών που ειδικεύονται σε ειδικές μορφές τουρισμού όπως το Responsible Travel και το Charitable Travel.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Λονδίνο Ιωάννης Ραπτάκης, που παρείχε για πρώτη φορά, στην τελευταία πενταετία, τη δυνατότητα στον ΕΟΤ να πραγματοποιήσει εκδήλωση υψηλού κύρους στην πρεσβευτική κατοικία. Προλόγισε η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ- Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, Ελένη Σκαρβέλη, και ακολούθησαν παρουσιάσεις των δύο προορισμών με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αλοννήσου Πέτρου Βαφίνη, και του Δημάρχου Αστυπάλαιας Νίκου Κομηνέα.
Ακολούθησε networking event στη διάρκεια του οποίου οι εκπρόσωποι των δύο νησιών είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν εκτενέστερα με τους επαγγελματίες της βρετανικής αγοράς και να διερευνήσουν ενδεχόμενες μελλοντικές συνεργασίες.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments