Σημαντικές διακρίσεις και διεθνή αναγνώριση επιφύλαξαν για την Ελλάδα, στις ψηφιακές τους πλατφόρμες, δύο από τους μεγαλύτερους στον κόσμο ταξιδιωτικούς οδηγούς, Lonely Planet και National Geographic Traveler .
Το Lonely Planet ξεχωρίζει Κρήτη, Μάνη, Κάλυμνος ,Λέρος, Μετέωρα, Δελφοί για την αυθεντική και οικοφιλική τοπική κουζίνα, τις θεματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες και την αξεπέραστη φιλοξενία των κατοίκων της.
Το National Geographic Traveler, την Αλόννησο (φώτο) για τους θησαυρούς που κρύβει στο βυθό της θάλασσας.
Η Ελλάδα αναδείχθηκε από το Lonely Planet ως ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός του κόσμου στην βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον διατροφή, για το 2021. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αρθρογράφος Kate Armstrong «Οι Έλληνες είναι ‘’πράσινοι’’ για αιώνες. Η πανάρχαια συνήθεια της καλλιέργειας λαχανικών, της συγκομιδής ελιών και της προετοιμασίας μεταξένιου ελαίου, και το μαγείρεμα με ντομάτες, φρέσκο ψάρι και άγρια χόρτα είναι ο κανόνας για τους περισσότερους, είτε ζουν σε ένα νησί είτε στην ηπειρωτική χώρα.’’
Η διάκριση από το βρετανικό National Geographic Traveler για την Αλόννησο, είναι διπλή. Αναδείχθηκε στην 6η θέση μεταξύ των 35 κορυφαίων προορισμών παγκοσμίως που ο όμιλος προτείνει για εξερεύνηση και στην 5η θέση από τους οκτώ καλύτερους αειφόρους προορισμούς («The Eight Best Trips for Sustainability») στον κόσμο.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments