Τη διεθνή τουριστική έκθεση Fiets en Wandelbeurs της Ουτρέχτης επισκέφθηκαν στελέχη και επιχειρηματίες του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, προκειμένου να επαναπροσεγγίσουν και ενισχύσουν την trekking και biking αγορά των Κάτω Χωρών και της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας (Γερμανία).
Τα προγραμματισμένα ραντεβού των εκπροσώπων του Δήμου και η λεπτομερής παρουσίαση του σχεδίου με τίτλο «Routes», απέδειξαν το έντονο επαγγελματικό ενδιαφέρον της εν λόγω αγοράς, η οποία εξοικειώνεται με την Ανατολική Χαλκιδική μέσα από το πρόγραμμα επαναλαμβανόμενης επικοινωνίας και marketing, που εφαρμόζεται από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου.
Πέρα από το περιπατητικό και ποδηλατικό δίκτυο του Δήμου Αριστοτέλη στο ολλανδικό κοινό παρουσιάσθηκε η νέα καμπάνια της περιοχής με τίτλο camping & glamping https://issuu.com/999126021/docs/camp_glam_issuu_που προωθεί ένα σύγχρονο μοντέλο τουρισμού υπαίθριων δραστηριοτήτων.
Κατά τη διάρκεια των επαγγελματικών συναντήσεων το ενδιαφέρον των Ολλανδών μονοπώλησε ο «Αριστοτελικός Περίπατος» και οι νέες διαδρομές γύρω από αυτόν (π.χ. δίκτυο Ολυμπιάδας – Μαρμάρι – Στρατωνίου), ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εντυπωσιάσθηκαν θετικά από τις δασώδεις «διαδρομές του Αλέξη Ζορμπά» στο Παλαιοχώρι και τα παραθαλάσσια μονοπάτια των προαθωνικών λόφων.
Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στο πρόγραμμα με τίτλο «μικροί αριστοτελικοί περιπατητές», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, υλοποιούμενο στην Ευρώπη από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ανταλλαγών. Ήδη η ομάδα της ολλανδικής Via Egnatia, που συνδέει όλα τα Βαλκάνια μέσω της πιο διάσημης ευρωπαϊκής περιπατητικής διαδρομής, επεξεργάζεται πρόταση συνεργασίας του Δήμου με ολλανδικά σχολεία.
Παράλληλα 7ήμερο ολοκληρωμένο πρόγραμμα trekking και biking δραστηριοτήτων για μεμονωμένους και οικογένειες αναμένεται να συμπεριληφθεί στη νέα μπροσούρα του Stap Reisen, που ειδικεύεται στον περιπατητικό τουρισμό, διακινώντας χιλιάδες Ολλανδούς και Βέλγους στην Ελλάδα.
Στις αρχές του επόμενου Απριλίου ο Δήμος Αριστοτέλη υποδέχεται στην Ανατολική Χαλκιδική trekking / biking specialists από τις Κάτω Χώρες, τη Γερμανία και τη Χώρα των Βάσκων, προτείνοντας τις πιο πάνω διαδρομές.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments