Τα PCR τεστ έχουν εξελιχθεί σε καθοριστικό παράγοντα για την είσοδο σε μια άλλη χώρα αυτή την περίοδο της πανδημίας. Λίγες χώρες σε δέχονται χωρίς αυτό.
Δετέ όμως τι συνέβη στο Χονγκ Κονγκ. Σε μια πτήση της ινδικής αεροπορικής εταιρείας Vistara από το Νέο Δελχί, 52 επιβάτες εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, παρά το αρνητικό PCR τεστ που είχαν μαζί τους. Οι οκτώ βρέθηκαν θετικοί κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ και οι υπόλοιποι στο ξενοδοχείο καραντίνας όπου οδηγήθηκαν.
Τα κρούσματα αυτά ήταν περισσότερα ακόμη και από τα συνολικά ημερήσια κρούσματα σε όλο το Χονγκ Κονγκ, που χάρη σε ένα αυστηρό σύστημα μέτρων περιόρισε την πανδημία σε χαμηλά επίπεδα. Ανάμεσα στα μέτρα είναι η υποχρεωτική παραμονή σε ξενοδοχείο καραντίνας για τρεις εβδομάδες σε όποιον φτάνει στο Χονγκ Κονγκ.
Οι θετικοί επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης δεν παραδέχονται ότι τα PCR τεστ που είχαν μαζί τους από την Ινδία ήταν πλαστό. Υποστηρίζουν πως κόλλησαν από άλλους συνεπιβάτες κατά τη διάρκεια της πτήσης. Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως ίσως να κόλλησαν στις ώρες που μεσολάβησαν από το τεστ μέχρι την επιβίβαση τους στο αεροπλάνο. Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ ανέλαβαν να διαλευκάνουν την υπόθεση.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments