Γράφει ο Akis Dimarco

Περισσότερες απευθείας πτήσεις από Θεσσαλονίκη έχουν προγραμματιστεί τον φετινό χειμώνα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με ηγέτιδα εταιρεία την Αegean, χωρίς βέβαια να παραγνωρίζει κανείς το γεγονός ότι εξακολουθεί να χωλαίνει σημαντικά η Θεσσαλονίκη στη συνδεσιμότητα με δεκάδες προορισμούς σε Ευρώπη και Μ.Ανατολή χειμώνα-καλοκαίρι. Παρόλα αυτά, συγκριτικά με τις τελευταίες δυο χρονιές, το επιβατικό κοινό έχει περισσότερες επιλογές φέτος.

Οι σημαντικότερες αλλαγές που σημειώνονται φέτος είναι:

-Η Aegean συνεχίζει και τον χειμώνα τις απευθείας πτήσεις προς Χανιά, Ρώμη, Μιλάνο-Μαλπένσα, Βερολίνο, Βρυξέλλες, Ζυρίχη, Αμβούργο, Tελ-Αβίβ. Παράλληλα, προγραμματίζει έκτακτες πτήσεις για την περίοδο των εορτών προς Παρίσι, Βιέννη, Βουδαπέστη, Βασιλεία, Πράγα, Μπρατισλάβα.
-H Sky Express που έχει επαναφέρει τις πτήσεις για Λάρνακα 4 φορές την εβδομάδα
-Η Swiss πετάει απευθείας για Ζυρίχη, 3 φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, συμπληρώνοντας την συνδεσιμότητα της πόλης μαζί με τις πτήσεις της Aegean, Δευτέρα, Tετάρτη, Παρασκευή.
-Η El Al ξεκίνησε απευθείας πτήσεις για Τελ-Αβίβ κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ και η Tus Airways θα ξεκινήσει πτήσεις στις 15 Δεκεμβρίου, κάθε Πέμπτη και Κυριακή.
-H Ryanair κράτησε για τη χειμερινή περίοδο, εκτός από τις πτήσεις προς καθιερωμένους προορισμούς που πετάει όλο το χρόνο (Λονδίνο, Βρυξέλλες, Πάφος, Βερολίνο, Ρώμη, Παρίσι, Μιλάνο, Τελ-Αβιβ, Βιέννη κτλ), και τις πτήσεις για Βουκουρέστι, Βενετία, Στοκχόλμη, Μπρατισλάβα, Μπολώνια, Μάλτα και Κρακοβία, ενώ το Ζάγκρεμπ επιστρέφει την άνοιξη μαζί με τις υπόλοιπες εποχικές.
Παράλληλα θα αυξήσει για την περίοδο των εορτών τις πτήσεις προς Βρυξέλλες, Νυρεμβέργη, Μέμμινγκεν, Στοκχόλμη, Βουδαπέστη, Χανιά.
Επίσης, οι Easyjet, Eurowings, SAS και Austrian θα αυξήσουν τις πτήσεις την περίοδο των εορτών προς Λονδίνο Gatwick, Ντύσσελντορφ, Στουτγκάρδη, Κολωνία, Στοκχόλμη και Βιέννη αντίστοιχα.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments